[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (15)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
Mirror d歌班底麻麻
Reflection幾好
喺kingjer個fb page又見到今年全民造星2 10強
同林聰合唱喎

大便bella
林欣彤唔係林穎彤喎

頭先load唔到新人嗰張
Rubberband去台灣做kkbox風雲榜表演嘉賓
阻大家小小時間

相信大家成日覺得要支持一班良心藝人,就係去消費,買碟呀睇戲呀咁。
但係其實今時今日,最簡單嘅支持
就係

喺IG㩒一下個follow!!

只係去IG㩒一個掣,增加佢哋嘅影響力,令到佢哋能夠用網上平台搵到錢,就算你唔算好鍾意佢哋,唔係好想關注佢哋,大家係同路人都可以幫呢個忙,至少可以令到文章更加廣泛咁流傳。

以下我整合左一啲我follow開嘅黃色藝人歌手DJ,夠紅嘅唔使我選出嚟啦,呢啲係一啲唔夠紅嘅人,大家可以follow之後幫手加長個list,之後廣傳開去,希望佢哋能夠為我地更加廣泛咁影響身邊嘅人。

演員麥子樂 @boysquare
演員莫竣名 @louismcm630
Model陳嘉寶 @anjaylia
蔣雅文 @yawen_j
903 急急子 @aamber903
903 梁文禮 @leungmanlai
903/填詞人 鍾雪 @chungsaid
903 Colin @colinmakkk
903/填詞人Oscar @oscarlee
903 麻利@malisheep
CAllStar On仔 @on_callstar
小塵埃 @lilasheshk
林欣彤 @maglam_
Regen 張惠雅 @regenc
曹震豪 @wallischo
藍奕邦 @bluepongpong
Hana 譚杏藍 @hanatam

都係果句,可以做嘅,一人做多少少。
Ching 睇錯咗都唔洗開分身同自己講嘅
RubberBand @RubberBand
方皓玟 @charmainefong
關淑怡 @Shirleyzukie
莊正 @lester.zz
屌我都睇錯咗
per se @persehk
Anjay
KKBOX 好多會員活動好吸引
但用咗Spotify 好多年習慣哂轉唔到會點算
YouTube Music廣東歌仲係好唔齊
香港唱片商會銷量榜 Week 49 @ 2019.12.14
本週名次 / 上週名次 / 上榜週數 / 唱片名稱 / 歌手名稱
01 / 03 / 02 / Obsessions / 鄧小巧
02 / 02 / 02 / 刪·拾 以後 / 楊丞琳 Rainie Yang
03 / 08 / 03 / Little by Little / Lil' Ashes (小塵埃)
04 / 04 / 03 / Frozen 2 / OST
05 / 07 / 07 / 初音 / 林二汶 Eman Lam (2 weeks no.1)
06 / 05 / 03 / Everyday Life / Coldplay
07 / 10 / 02 / Album1 / JC 陳泳彤
08 / Re-Entry / 03 / Spectrum / Westlife
09 / 01 / 06 / 拾 / 許廷鏗 Alfred Hui (4 weeks no.1)
10 / Re-Entry / 17 / PSYCHOACOUSTICS / 關淑怡 (3 weeks no.1)

出榜專輯:
浮世繪 / Gin Lee 李幸倪 (1 week no.1)
藏著並不等於遺忘 / 魏如萱 waa wei
黃妍 @cathinwong
秦馨敏 @chunhingman
淨係2017年出過三首單曲
原來已經係2017嘅事
記得三首都係夕陽組合但竟然可以咁唔好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞