[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (15)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
Oasis會長
Sorry錯重點
首四書五經應該比翻jay唱好D
Sony宣傳廢到嘔
啱啱先知有新post
point form講下呢排d野先

aga會唔會入到叱吒女銀/銅
睇佢呢排出歌個勢又唔似會走喎
我假設kay係金.....祖有無可能無3甲?
aga首two at a time幾正,我覺得有少少王靖雯feel
(王菲feel留返俾gin lee)

男金會唔會係juno?
男歌手附左juno同軒仔,仲有邊個? 牙醫?

林欣彤首一秒仲好聽過失戀的人站起來
希望佢狀態穩定d成績都好d
二汶真係好勁
睇緊JOOX佢個新碟發佈會
佢病得好勁 都仲唱得好好聽
估計女三甲應該係Kay 小巧 Aga
男三甲應該係 Hins Alfred Jason
On仔應該得唱作獎
以為拎獎果年既歌就倒模出黎掂硬
咩7折垃撚圾到
之前隻碟都好撚唔掂
聽完成隻碟
三首派台歌派得正確,最搶耳,可惜派台成績唔好
Mark lui果首我頂唔順,太old school,但睇嚟唔少人buy
總括而言,快歌唔錯但上隻碟正啲
慢歌上隻碟好太多
係咪係時候唔再堅持出十首歌大碟,其實做八隻歌再加兩隻interlude都係大碟㗎姐
做隻少啲歌嘅碟,個flow就可以再cohesive啲,咁樣下年男金應該冇問題
我又唔覺得八首歌同十首歌會有咩分別 大把十首歌嘅大碟都好完整個flow好順 睇你點揀歌㗎啫
反而以佢轉會之後咁嘅人氣都連續三年有大碟出 呢點先令我匪夷所思 反觀張敬軒呢幾年都算坐穩樂壇一哥位 但轉會六年都係上年先有第二隻大碟 到底係英皇太度縮定華納太闊綽
似軒要求高 唔想濫出歌 自己又有生意
但質素又唔係高
忘記和記有黎明版
首歌短到好似得半首咁
原來真係仲有半首未出

好癲
6分鐘
黎明果Part好好聽
忘記和記
Juno真係搵左黎閒黎合唱
根本係佢電話廣告啲歌黎
忘記和記黎明版正到一個點
叱吒會唔會好似上年咁
俾獎juno去chok黎明出黎
如果今年黎明+sammi
自己手足Rapper,撐定唔撐?
https://lih.kg/1681867
https://youtu.be/F_ZDFdNbCMk
《天雷》(“Falter”) Serrini, Official Lyric Video
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞