[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (15)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
咁張敬軒 容祖兒 可以照攞獎
唔驚俾人hur
係可以 無人限制左唔比拎 而且拎唔拎同啲唱片公司傾成點有關 唔至蛋記
由頭到尾我都係想講唔關歌手驚事

容祖兒仲有最喜愛歌曲冇攞過
不過佢一世都唔會有
尤其而家變地底泥
勁多fans割蓆
好似連king姐都割
4月二汶又開演唱會
一個月內有二汶小明腎仔
https://youtu.be/Ad7ZBadsZks
糖兄妹Sugarclub -《只此一家》Official MV
二汶咩場地
CLS
唔知
都係岩岩睇佢ig live提咗提
早排專訪講過話佢入紙紅館
如無意外就係啦
嘩屌,即係一個月要睇三次紅館
我都想,但係四月尾先會得閒啲,三個都好like,仲要錯過今次,之後唔知幾時先再有機會
咁就好,即係佢3個唔會撞埋同一日
Youtube 香港 2019
十大熱門本地音樂影片:
1. 湯瑪仕 & 眾香港人 - 願榮光歸香港 管弦樂團及合唱團版 MV
2. 譚嘉儀 - Can You Hear
3. JB - 潮共
4. 古巨基 & 胡定欣 - 亂世情侶
5. 鄭秀文 - 我們都是這樣長大的
6. LMF - W.T.F.H.K.
7. 麥浚龍 - 寂寞就如 / 謝安琪 - 其實寂寞
8. 香港人 - 和你飛
9. Dear Jane - 2084
10. 張敬軒 - 空手而來
譚嘉儀
一次都沒聽過
星夢其中一個最憎是佢
#NowPlaying 厭世臉 #王嘉儀 (Sophy) #KKBOX
https://www.kkbox.com/hk/tc/song/Yo700GX8cC5P6qwHP6qwH0XL-index.html
Ching華納幾錢請你?
第10位
Please don't go~
唔係紅館
對於商台宣布取消叱咤頒獎禮,身為商台DJ的森美說只是較大家早一日知,承認有點失望,「每年都做頒獎典禮,不過環境變化了,不能舉辦都無辦法,始終要顧及觀眾、歌手安全,我聽過是跟保險有關」。有傳是跟歌曲《願榮光歸香港》及商台續牌有關?森美說:「應該不關事, 叱咤903頒兩個獎,一個計播放率專業推介,另一個是聽眾票選,記得有年坤哥(吳業坤)攞獎、《天與地》又攞到獎,雨傘運動時也有敏感歌曲得獎,記得我在台上也講過『你肯投票,我肯頒獎』, 所以我覺得絕對不會同任何歌曲有關,每個人對歌曲背後的意思實在有太多,最重要是大家覺得那首歌今年能代表他們。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞