「詠春大師」被搏擊選手74秒KO 當場倒地不起

311 回覆
343 Like 5 Dislike
藉口無限多
Iron man 都玩開詠春
https://www.youtube.com/watch?v=SfRNJHw4f-Y
我都覺得詠春好廢,但係唔知巴打點睇功夫傳奇入面個d中國武術,當年係香港電台拍,仲有 李嘉 去挑機個d中國師傅,個d係咪可信性大d?我諗無理由香港電台同李嘉一齊配合做假掛?
同埋古人邊有咁好衣食,唔係皮包骨都偷笑,點會諗到有人成身肌肉打唔撚入佢
中字衝拳
重成廿幾磅都比人KO
講乜丫 中國功夫根本又係騙術/國技
成日都係詠春出黎7,其實就係唔知咩戰力
*其他
中國功夫 睇得唔打得
罷明個大師廢 一下詠春都見唔到
真心比起以前果d

呢個算係咁

咁樣俾人high kick knock down

就算係平時散打 mma都好常見
咁都唔一定真係暈到唔醒先當knock down既
唔會

舉個例比你睇:鐵綫拳已經係你所講果種內功心法黎
2個都係新仔
真係大師無理解1:40唔識解
睇MMA就知呢個好撚垃圾
似夾好哂
唉,中國功夫,醒下啦,成日自欺欺人,自我神化,吹到玄妙神奇,仲要成日掛住擺埋啲刁鑽奇特甫士,懶有型,畀人一撞就散啦。而家咩年代,畀啲科學精神好唔好?鄧小平話,實踐係檢視真理的唯一標準呀!
我記得我教練講過
佢學過一排中國功夫
發現起碼要學十年先出得黎見人 所以唔建議我地走去學
好似泰拳BOXING呢D再加埋操開體能就可以即刻出去實戰
fing春垃圾真係唔係扮出黎 嗰條垃圾甄屎丹仲話宇宙最強 可能連嘈星愚都抽唔贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞