「詠春大師」被搏擊選手74秒KO 當場倒地不起

311 回覆
343 Like 5 Dislike
如果真係喺條巷到打應該會好啲既,都解釋到點解無應對高踢腿,勾拳同寢技既招數,因為係窄巷無人用到。清朝多窄巷所以實用我信,但係現代你要有命跑去搵條窄巷打囉
其實算唔錯啦呢個
你睇番幾年前徐曉東打果幾個自稱武術宗師
十幾廿秒已經訓低左
仲要諸多借口
入面接近沒任何技巧係有用到詠春拳
係 俾徐曉東打到仆街 輸撚咗仲諸多藉口
人地開頭館內切磋講明徐曉東自己唔還手齋擋叫佢唔好打頭 佢第一下就打頭仲打紅埋人地對眼

呢種地形,應該詠春先會有優勢(同體格+訓練強度)
之後條傻仔同徐曉冬仲廢
今次叫有進步,捱多幾腳
但都係廢架啦
點解咁都打和
真係勁嗰啲中國實戰武功已經因為文革同埋教精徒弟餓死師傅呢個觀念整到失傳 依家多數睇到嘅係武術 已經唔撚打得 為咗逃避文革批鬥同埋將佢保留落嚟所以將武功刪走具攻擊性招式變成依家嗰啲唔打得嘅垃圾
心肺唔得
好氣好力仲有得比你睇住拆
無氧chur你30秒已經手軟垂晒手
Exec7ly!
科學角度睇人地現代搏擊全部有練抗擊打 就算你再勁人地只要搵到一下位打你一拳就要訓低啦 鬼叫你唔練抗擊打咩
你哩三招我無學過fing春都識啦 依家係咪全世界得你Fing 春先用得?
隻手臂都粗粗地 叫做好過d肥閪阿伯
垃圾
重人12公斤都被ko
跆拳道都係好廢
同泰拳比會好啲
究竟詠春太極有冇贏過一次比賽
以前內功心法係:打輸咗會死、被劫、死全家

同依家耍套拳呃鳩人發大財好唔同
大陸啲表演好多夾好晒,當套路打。
2 個門派打咪實有一個贏
輸左咪話輸畀絕世高手
似係夾過
以前過個江湖傳聞話少林武術喺文革時期批鬥搞到大部分失傳而家少林只係旅遊景點同表演作用,所以合理地懷疑傳統詠春都係嗰段時間後繼無人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞