有無人覺得自己一世都唔會拍拖(14)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
比唔比signal唔係technical skill而係心態問題

你呢個狀況
我自己覺得係你當對方追你/keep住長期approach你甚至對方不惜一切(你無任何表示)奮不顧身去追你甚至升級(主動約你出街 甚至拖手表白etc)係理所當然

當然你可以怪男女或者明明係對方主動approach我伽喔 又關我事要我做野?
當然你可以呢種心態應付 不過對方抽離你就無得怪人
我自己覺得呢種係典型 唔珍惜 ge心態

好多野 even 拍緊拖 抱住呢種心態(e.g 對方覺得相處上有問題要求你改善or解決) 你抱呢種心態無視對方感覺都係死路一條

好多野 我自己覺得係要將心比心 好簡單 你假設自己係對方 個男仔 你主動approach3個月 做o左D野(?我唔知對家有無做野)仍然無反應 1個月可以 2個月已經開始累 3個月咪玩啦師傅 不停沉迷其實都係辛苦自己無結果 咁點解唔放過自己搵下個

所以有問題時將心比心你就會知點做!

祝 情路順利!
sor 絲打 可能語氣重o左 D 見到呢種好可惜ge情況有D燥底
dun make it too complicated
我好體會到。。。 3個月真係bottom line
3個月都冇乜反應就真係會放棄
唔會啊,反而要多謝你點醒我
不過有時都要睇女方係咩類型
有d絲打唔鍾意太chur like順其自然
反而狂msg 會嚇走左佢哋
學清話齋,係機率既問題
有絲打同我講 係未遇到個識欣賞你嘅女仔者
第1時間諗 會唔會係唔存在
搏哂命去識人 好似得個桔
毒毒圍爐
呢個時候就要學美國隊長個位巴打啦
對每個都付出真心啊
攰死
5年太耐
special case
最近鍾意咗個男仔 大我三年
價值觀都幾相近 係可以傾心事嘅對象 因為我自己成日諗好多嘢
但係佢話唔想拍拖 我係咪可以收皮先
試下食住個勢問佢點解唔想拍拖?
會傾心事喎 好難得
佢話返工忙 冇時間諗依啲
咁呢個有啲難攪...
講得番工忙無時間唔想拍拖應該真係無興趣 真係可以收皮先...
你知唔知佢有無女朋友呀
佢話冇女朋友呀
唉 其實我自己都有啲問題
而家都唔想拍拖住 覺得而家嘅自己未夠好
但係又好想靠近佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞