[核彈]一文道破為何時事台瘋狂攻擊切割加泰人

1071 回覆
1207 Like 46 Dislike
人哋加泰stand with you,我哋stand with佢哋好正常啫
D
扮和理非屌勇武話失民心
扮勇武屌和理非
鳩吹休息風
G
休息撚正ON9
D
樓主條陰濕仔
HK01垃圾支那報
C
be careful these guys
但成篇01文都係講唔好學加泰搞獨立, 佢都唔係講無警暴.

明唔明, 一講到國家主權, 國際共識就係可以動用軍隊. 中共日望夜望就係想你港獨, 然後出兵或解散政府, 將所有人拘捕.

佢就係等你學加泰, 都不知幾想.

當係警暴同濫用法律一定支持, 但支持佢地獨立, 歐盟都唔會幫我地. 因為歐盟都話唔承認加泰獨立.

連美國都唔承認呀. 中共就係想香港人咁做, 大力支持佢地獨立. 兩件事, 一定要分清楚. "主權獨立"係死穴中的死穴, 連侵侵之外的美國政府, 都唔支持Kurds獨立, 就知道. 我地一講獨立, 就會無朋友.

台灣都可以獨立呀, 何況我地. 真係唔好碰呢個死穴.
2016年6月16日,銅鑼灣書店事件發展至新階段。銅鑼灣書店店長林榮基召開記者招待會,自揭在大陸遭遇,引起公眾關注。
此時一向扮作公正持平的《香港01》立即顯露其真面目。《香港01》的記者即晚就上到林的寓所,聲稱「盼向他追問回應」,但就指聽到有女人在講電話,在錄音的片段指「無人應門但單位內有人講電話,內容提及有人捲入桃色影片糾紛」,而根據報道,講話的人是林太。

不少網民都批評,《香港01》的有關報道,不單未有幫助大眾了解備受中共打壓的林榮基,反之是以捕風捉影手法,將銅鑼灣書店事件,導引去到私人感情糾紛。[11]

憑電影《哪一天我們會飛》一炮而紅的游學修,翌日就在個人fb專頁留言,指「廢話不多說。從今以後唔再做香港01訪問」,他之後再分享了有關網民批評《香港01》的貼圖。網民對游學修的言論一致讚好,留言指「男神請受小弟一拜」。不過亦有網民笑稱:「唔做訪問不過佢會照樣報導(道)你,係你屋企門口等你。。。」[12]
甩P之後我再考慮唔做ROM
唔該曬,已block
係, 流亡外國, 仲恐搞過留在本土. 加泰本身問題係上百年, 關呢D領袖乜事? 拘捕佢地只會更惡化問題.

基本上, 佢地係獨立硬, 差在要幾多年.
坐十幾碌政治獄 點可以扮睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞