[核彈]一文道破為何時事台瘋狂攻擊切割加泰人

1071 回覆
1207 Like 46 Dislike
軍師有智無力
勇武有勇無謀(唔係不智)
兩者缺一不可

佢果陣為法案叫勇武放緩,啲人就話休息撚
而家場運動都因為開左學、大家都攰
為長遠抗爭而轉化到無咁密集式,勇武場合減少
但又無人講休息撚
不如改集會為
支持 fc 巴塞
加泰人會明白的。
巴塞 有d 波衫 好似加泰 國旗,

用fc巴塞 曲線去支持 加泰,全世界 知你玩乜嘢 但又吹你唔漲,
除非 西班牙政府 禁左fc 巴塞佢。
咁佢地自己諗下
如果香港人支持完加泰就唔搞法案,
外國傳媒會點報?
一開始吹到香港係捍衛民主最前線,
一定要支持香港,
然後竟然因為香港支持另一個地方公投,
而打退鼓堂鼓,
估下美國兩黨點同大眾交代,
唔好唔記得美國就快大選,
你覺得有政客有膽孭上違反美國精神呢個罪名,去動議擱置法案?
同埋呀
一開頭拎美旗,怕比人話通番賣國,
比中共有藉口話香港顏色革命,
個個都不了不了,

依家呢?
認真我信波台多過信HK01
美國個所羅門都叫人唔好搞啦
我信趙小蘭多d
應該唔止500
睇啲正評數我估起碼2,000
500係輿論機器 2000係正負皮bot
唔好問我點知
有研究開
輿論機器開文最鍾意用既手法
講一堆似是異非既野 再開大細 唔同顏色既字
再加一句歪理 慢慢滲透你個腦
唔知以為係美國人講嘢就一定啱
你唔去信希拉莉?
美國唔敢endorse就梗架啦
但係連聲援面對強權嘅人民都唔敢,學人講自由民主?
你香港夠唔柒係爭取獨立啦
人地都可以話你又唔係搞獨立,我加泰人做咩要支持你
但人地無,民主自由係不應受任何政見約束
咁你同美國佬玩利己主義有咩分別,有自己利益時就講民主
無利益時就叫你唔好搞到佢,同d hollywood lefty一樣垃圾
喺度再屌班乜都睇外國風班連登cc狗講
屌你老母,你爭取美國佬制裁定五大訴求呀?
香港人靠下自己爭氣啦,係得連登係咁撚樣,出面度度d風都唔係咁
自己用下個腦啦,呢度最少有過千個acc係搞風向
最撚戇鳩有班真心去信!
當美國同支那傾掂數 但係香港依然係水深火熱之中 我地仲抗唔抗爭好?
國際既盟友可能就係剩返 加泰人 台灣民進黨 德國大愛女人
我朝早諗起更琦就眼濕濕
樓主早晨
我朝早諗起天琦就眼濕濕
去集會果班,唔代表全香港,就好似撐警集會咁,都唔係代表全香港。想去就去,唔想去咪唔好去,反而覺得大家post多d點解要支持/反對個集會既post,比大家自行決定會更加好。
最後,集會無可能影響我地既初衷,去既只係聲援佢地為自由所做既事,唔係聲援加獨。

勿忘初心,方得始終
光復香港,時代革命
五大訴求,缺一不可
不自由,毋寧死。
無用架啦 班人當左條友係大台 再加埋五毛帶風向

等睇呢場抗爭點輸好過啦
一、誠意推薦:

香港大專學界國際事務代表團眾籌計劃
Hong Kong IAD Crowdfunding Plan
https://gogetfunding.com/hkiad-crowdfunding/

香港眾志國際眾籌計劃 Demosisto International Campaign Crowdfunding Project
https://gogetfunding.com/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%9C%BE%E5%BF%97%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%9C%BE%E7%B1%8C%E8%A8%88%E5%8A%83-demosisto-international-campaign-crowdfunding-project/?show_desktop=1

二、什麼是遊說集團?

遊說集團的工作,是嘗試影響立法者或其他持份者決定或行為,在政治角力中為服務對象爭取利益。遊說集團的服務對象,可以是國家、企業、社會團體、個人。在美國,政治遊說是極為普遍及重要的一環;幾乎所有政治操作都有遊說集團的參與。

三、為什麼香港需要遊說隊伍?

任何國家的政治,背後都擁有複雜的政治脈絡;包括國家政策、政治形勢、民意、錯綜複雜的利益網絡、乃至個別官員或議員的性情喜好。要在國際社會維護和爭取香港的利益,香港需要一支能具經驗和技巧,能夠有效收風、熟識政治形勢、具備遊說策略的隊伍。

四、遊說集團?對家一早做緊啊!
【華為被禁】華為遊說費飆60倍!原來聘用特朗普籌款人 欲說服白宮
https://china.hket.com/article/2479940?r=cpsdlc

董建華基金會 擲2,240萬左右美政策
大搞政治游說 否認中共代理人
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20171130/20230175
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞