[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(33)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
深水埗周街都可以買到,想要靚料可以買BERGEON,misterchrono有得買唔駛上網搵
投Seamaster 300一票
planet ocean 靚仔 d...
點睇呢隻
唔識欣賞...
自己本來都係300黨 但今日上左手黑橙PO又唔同諗法
不過好鬼大隻.... 出 42mm 會好 d
我之前都比較過邊隻好,但最後PO跑出,seamaster300條鋼帶唔係taper我係最接受唔到
但係 300真係靚仔啲
櫃檯底搵返隻之前為左支持本土kickstarter既diver
2k唔駛有齊陶瓷圈,hacking second,miyota芯,仲抵玩過精工5仔
我愛大mm
因為肥手
揀膠帶好啲
30k budget 邊隻好啲?

另外有冇其他細錶面推介?
個面係300靚仔啲同立體啲,但真係要上手先知自己原來鐘意PO多啲
我自已係2018年 300 (有日曆)同PO之間諗
又會諗唔知機芯8800同8900差別大唔大
PO個8900芯係獨立跳時針,無快調日歴,8800就係時分針一齊郁,有快調日歴
BB58
Iwc完勝
$24000定價 好似係限量版,應該停左產
買撈唔使排已經算好,有難有折
如果得一隻錶,買IWC 會好啲 ,斯文同causal 都得
x2
可唔可以講多啲?想知多啲Breitling 同IWC嘅細節 同埋我手糼carry到?
感覺上太sporty 想要斯文啲
兩隻都好錶,只係IWC百搭啲,又多啲人識,所以得一隻錶又想幾時都戴到會推薦IWC

最重要係兩隻都試上手睇下自己鍾意邊隻多啲,手幼最忌錶大過手carry 唔起,IWC個lug 好長同唔貼手,唔好淨係睇幾多mm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞