假如蓄洪池真係可以地底相通,我大膽假設然後發現咗啲嘢(非迷信)

486 回覆
1726 Like 25 Dislike
認同,香港政府人頭豬腦點會咁前瞻性為呢類運動做基建呢

啲污水渠通晒 運去污水處理廠 其車都好正常

香港咁細又咁多人 啲渠實會經過晒啲地區架
但以前環境惡劣打仗既時候可能都會用?睇戲係咁嫁嘛
知嘅人一定係共產黨員/被威脅緊,所以唔出得聲
所以可能咁比解放軍殺人滅口唔定
講到好恐怖
up
之前d人話BU本身計劃起果個位比解放軍以會影響地下設施為由ban左 所以地面上既軍營可能全部/大部份都跟埋地底設施+軍用地下鐵路?
應該都係,又唔見以前英國統治既時候成日超支
搵我地做腎者之石
啱呀,蘋果咁多訪問前線手足都有片,但點解唯獨呢段無
我上網睇佢已經變成藝術中心之類,有咩奇怪東西可唔可以講多DD?
當然唔係為呢類運動而建啦
佢哋點會人頭豬腦,至少最頂嗰幾個官一定唔係蠢,只係有好多唔可以同人講
尖沙嘴+灣仔+銅鑼灣咪計劃緊起地下街囉

當初講想起嗰時就覺得奇怪
地下設施係一樣非常花錢花時間嘅工程,整咁大規模嘅地下街不如直接開發一個新市鎮,改善郊區交通網絡,容納多啲商舖之餘仲可以起樓,點諗喺市中心起地下街係非常唔符合成本效益嘅事

其實會唔會呢個都係地下計劃嘅一部分,佢哋想喺市中心地底起啲戰略設施,但係始終人口稠密,炸地底會畀人發現,所以就諗計光明正大鑽地
而家個工程未批,係因為沙中線嗰度嘅地底建築未起好,搞掂沙中線,就可以批埋尖沙嘴灣仔銅鑼灣,咁起完之後高鐵嗰邊嘅地下設施就可以直通出港島,甚至裡面擺個地底生物科研大樓/核武設施都唔出奇
push
香港政府唔會,但中共會。
再望下d建設起個陣係邊個做
Push
2049年直接地下連接
morning sir
鄭婦人老公?
仲有禮頓同D中國公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞