[Please play kagawa!!!]🐝多蒙特吹水及比賽即討區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
復星國際想買多蒙特
球會:不了

球會是咪確認唔賣 賣既話轉捧第2隊

無可能比佢話事啦點都過唔到50+1既

突然覺得德甲有50+1好有用

兩睇啦
好處咪唔會比強國土豪洗黑錢控制
壞處咪永遠都上唔到皇巴拜個level囉
復星國際想買多蒙特

兩睇啦

咁西維爾都冇土豪入股既 而家都好勁 仲有下體會唔知算唔算有入股
只係希望德甲隊爭氣D啦 而家德甲隊睇榜尾護級仲好睇過爭亞軍
復星國際想買多蒙特

兩睇啦

咁西維爾都冇土豪入股既 而家都好勁 仲有下體會唔知算唔算有入股
只係希望德甲隊爭氣D啦 而家德甲隊睇榜尾護級仲好睇過爭亞軍

德甲永遠唔可能取消50+1
德國本土意識咁重,歷史上成千年都係群雄割據,1871之後統一就打杖啦,打完又分成東西德,根本地方意識仲重過其他地方,而球會就係果個地方既象徵,又點會容許你外人入侵自己地盤
德國唔同英國
英國不嬲民族共融,外援黎到生活適應唔成問題
西超就南美人首選,因為語言歷史因素通通都最一致
意假就收左皮
法甲就不嬲非洲人移民黎既
德國自我民族意識強,你見佢最多外援都係東歐,但東歐兵又未到最強水平,自然歐洲賽未必夠人玩,得一隊拜狗,因為拜狗拎盡德甲最好人腳
同時因爲其他德甲球隊實力平均,冇穩嬴既賽事,所以先緊湊,咁樣唔係一件好事咩?
Sorry認真左
我錯
Sorry認真左
我錯

唔係呀 講得幾好
但係我係想德甲有球隊挑到拜仁機 唔係得拜仁有冠軍 拋其他隊15分咁攞冠軍呀 睇下今年西超幾好睇 到而家頭3都係差幾分
拜仁呢 已經13分 意假都係差8分 英超就10分
我緊係支持50+1 我都唔想自己鐘意既波變左做大財團既玩具呀
Sorry認真左
我錯

唔係呀 講得幾好
但係我係想德甲有球隊挑到拜仁機 唔係得拜仁有冠軍 拋其他隊15分咁攞冠軍呀 睇下今年西超幾好睇 到而家頭3都係差幾分
我緊係支持50+1 我都唔想自己鐘意既波變左做大財團既玩具呀

班on9高層亂黎既話班痴線佬第一個燒球場啦
況且拜仁唔自爆你邊有可能挑到佢機
Sorry認真左
我錯

唔係呀 講得幾好

班on9高層亂黎既話班痴線佬第一個燒球場啦
況且拜仁唔自爆你邊有可能挑到佢機

17支德甲球隊目標:德甲冠軍
拜狗目標:歐聯冠軍
所以冇得鬥係正常 班費都多你成倍
而因為歷史成績,個個德國球員視效力拜為榮譽,就好似南美雙牙球員視皇巴為榮譽一樣
所以二千年群雄割據都係因為拜狗柒先有得玩下,呢幾年拜狗正常發揮咪拎晒囉
我知道要改變呢個風氣好難,咪唯有一步步爭,拜狗總有柒既一日,就好似死痢狗當年十八個冠軍都不可一世架,獌狗用左二十年時間收左佢地皮,冇野冇可能既
當然...如果你係勝利球迷就...
多仔最大問題係留唔到人,下下養好新星又賣俾人,德甲阿仙奴咁...
不過又唔想佢大手筆買人,經歷過一次爭啲破產,不可一不可再呀,寧願學電叻,穩穩陣陣
多仔最大問題係留唔到人,下下養好新星又賣俾人,德甲阿仙奴咁...
不過又唔想佢大手筆買人,經歷過一次爭啲破產,不可一不可再呀,寧願學電叻,穩穩陣陣

球探隊
用英超黎比又好似唔係咁啱
英超有外資油王科水已經差好遠
我地唔係唔想留人,係無能力留
完全唔同阿仙奴,阿仙奴係唔肯貴價買人,但人工方面佢比得起高人工 我地差唔多破產之後人工既架構同佢地班豪門無得比.
我地近年用既錢其實唔少,不過係買大量幼齒或者2線既人黎頂比人買走既人.一來一回即戰力同競爭力就低左
班新人磨合同打起需要時間,到打起左啦舊個批就開始跌watt或者又有人比人買走
無限loop
而加既德甲球隊爭冠好要靠天時 地利同人和
要自己班人無病無痛咁打起之餘仲要拜仁自爆先有機會偷一兩次雞
完全唔同阿仙奴,阿仙奴係唔肯貴價買人,但人工方面佢比得起高人工 我地差唔多破產之後人工既架構同佢地班豪門無得比.
我地近年用既錢其實唔少,不過係買大量幼齒或者2線既人黎頂比人買走既人.一來一回即戰力同競爭力就低左
班新人磨合同打起需要時間,到打起左啦舊個批就開始跌watt或者又有人比人買走
無限loop

Mk恩就是最佳例子

我用阿記俾係因為佢地係保四 我地係保二
大家都係打起就賣
而加既德甲球隊爭冠好要靠天時 地利同人和
要自己班人無病無痛咁打起之餘仲要拜仁自爆先有機會偷一兩次雞

其實上年打得好好,超水準
但拜狗冇乜閃失,所以只能歷史最高分第二名
無限loop

Mk恩就是最佳例子

大家都係打起就賣

Mk話想踢英超無歐聯打都無所謂咁無計
而且佢經理人出名煩膠
起碼阿仙奴仲可以買到奧斯爾 山齊士呢d返黎
但我地得鬼咩?
做咩無人推post 國際賽真係咁悶咩
無限loop

Mk恩就是最佳例子

大家都係打起就賣

而且佢經理人出名煩膠
但我地得鬼咩?

reus
我都好開心reus 仲肯留係到 佢出去發展空間實大好多
無限loop

Mk恩就是最佳例子

大家都係打起就賣

而且佢經理人出名煩膠
但我地得鬼咩?

reus

唔傷就係 唔傷既萊斯葛斯屌打全世界
無限loop

Mk恩就是最佳例子

大家都係打起就賣

而且佢經理人出名煩膠
但我地得鬼咩?

reus

好撚sad 德國超新星大賽未試過同場
無限loop

Mk恩就是最佳例子

大家都係打起就賣

而且佢經理人出名煩膠
但我地得鬼咩?

reus

其實實際同場情況都冇乜,一係輪流傷,一係走左未番
無限loop

Mk恩就是最佳例子

大家都係打起就賣

而且佢經理人出名煩膠
但我地得鬼咩?

reus

其實實際同場情況都冇乜,一係輪流傷,一係走左未番

Auba 新居入伙距離reus屋企唔夠1公里
個仔係埋多蒙特入學
Auba 新居入伙距離reus屋企唔夠1公里
個仔係埋多蒙特入學

成日去reus屋企hehe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞