15歲彥霖遺體昨日已火化 警方: 無可疑

755 回覆
216 Like 568 Dislike
Translate pls. Important.
邊有可能咁耐
好似真係唔係
未確定死因係要驗屍
驗完可以出張証明比家屬做左後事先
但就出唔到死亡要住
而驗屍報告就之後再出
好似係咁
屌你老母快撚到女仔好慘
推 我屌
9.19死者朋友最後於下年14:00左右最後接觸死者
9.22警謊於油塘對開海面發現一具全裸女浮屍
9.24死者親戚於社交媒體發尋人啟示
10.5警謊回覆傳媒並証實該浮屍是失蹤15歲陳姓女孩
10.10 陳姓女孩遺體已出殯及火化

查閱食物及衛生局網站
辦理先人身後事流程(如非一般自然死亡個案)
。由警謊通知死因裁判官及展開調查
。警謊會向死因裁判官呈交報告,以決定是否需要進行剖驗、調查或研訊以裁定死因。
。當死因裁判官裁定死因後(一般需時 1 至 6 個月),死亡登記官 會為該個案辦理死亡登記,並會書面通知離世者的親屬,親屬 須向入境事務處生死登記總處領取以下文件:—“死亡登記證明書”
。當取得死亡証明及火葬許可証或死因裁判官簽發批准屍體火葬證明書後,首先須選擇殯儀館或長生店才能辦理預訂火葬爐,因申請火葬爐須有殯儀館或長生店職員代表負責,故應選擇可靠之殯儀館或長生店及預先與有閞之商號議定喪禮費用才將文件交給自己選擇之殯儀館或長生店職員協助安排火化排期。註(如死亡四十八小時內須由直系近親才能即時訂爐; 現時一般火化排期均在十五天內, 訂爐之情況亦可在食環署之網站得知

香港警謊繼續踐踏香港人智慧

CCTVB御用數學家王梓軒都計唔掂呢條數
希望大家都努力

他日光復香港

大家可以好好記念 妳

天上見
時間序都好奇怪一早發現死者留電話喺學校,正常學校接到失蹤報告就應該翻睇cctv而唔係等屍體出現先睇cctv,最重要係海濱無cctv點睇到死者赤腳?
依家啲狗做法已經同大陸公安做法一L樣!
我之前有親友過世,自然死亡,排都排左成個月先有得燒。
呢單野發現完一個禮拜都無就火化,咁可疑既死亡個案,竟然出曬報話無可疑,自殺既,家屬仲要乜聲都無出過,明顯係黑警控制左。

不過香港人乜都做唔到,因為你出街連自保既能力都無,仲話同人復仇,黑警坐係冷氣笑鳩你班連登仔。
咪撚on9啦你地,火化係要經家屬同意,你估黑警話燒就燒咩
咁快就火化?
再嘈火化埋你
黑警還肺還眼

速龍要OT
老婆玩4P
單野爆咗出黎就即刻火化dllm
rip
真係好撚快 ... 我經驗點都拖一頭半個月 ...
痴撚線政府。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞