共和黨黨員︰美國正加急審議香港法案,只係要停一停武力,等佢地有位做野

450 回覆
503 Like 112 Dislike
tui
停咩姐?你識唔識掉返轉推返15歲少女被浮屍單野比佢睇呀?

美國大不了咪唔撚好幫,靠香港人自己一樣得。
P牌都推
叫停=多樣武器
10月6日至10月7日 以下句子一直蔓延
"等美國通過法案啦 忍下手啦 唔差在呢幾日啦, 我地比律師朋友做野啦 休息啦.............."
結果呢? 呢幾日發生咩事啊?
看更因為拒絕比暴徒進入住所被捕
暴徒街上亂咁拉 有無口罩都拉
黨鐵日日宵禁 屈示威者
浮屍又出現 未成年既都有

你班休息撚係咪又想等等等?
等到新彊嶺建成全港200萬人一齊送入去集中營先行動好無?

咪再信咩野仲有幾多日通法案忍下手
咩野律師朋友做緊野忍下手
咩野民意逆轉外媒唔鐘意暴力忍下手
...........

呢場不是不合作運動, 呢場不是公民抗命咁簡單
呢場係一場革命, 係一場戰爭, 雙方都將所有賭本儘押
根本係無任何空間可以喘息 你估暴徒一方就算無活動, 又唔係晚晚開OT搜證拉人咩?佢地會休息咩?
你估林鄭開行會無傾過動用更多緊急法咩?佢地會休息咩?
我地只要人,一齊趕絕休息撚 付諸行動 自己香港要自己救

不要將抗爭外判 不要愧對義士 不要到香港變成新彊才後悔

唔好打starbucks咪得囉
其他佢哋wfc
睇下和理非出黎遊行
一個人都唔勇武
啲黑警係咪會乖乖地唔用武力
咩都唔做 等美國幫手咪 多樣武器囉 唔係唔識阿
好一隻5毛狗
冇叫停
武器係人權法唔係叫停
你要take action我都會尊重唔割
Sor 我知自己打字慢
Mark simon都出到聲講我真係兜唔到
講到香港人用武力係自己想咁既
你知唔知我覆緊咩comment? 向上少少姐 中文唔難理解掛?
兒登仔仲幻想呢條法案可以大大力收港共狗官皮?其實係咪無睇內容係乜
從實施 到制裁 都唔知要幾耐
推 推推
簡單說,不要損害美國利益就得
有野想捐可以FB搵我地香港自由之書阿

[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書

之前GPOHNE先話過到都應該年底 咁係咪要休息到年底?
大家認真諗下
[violet]點解黑警要喬裝火燒和破壞EmptyR和銀行???

點解Mon po 成日帶風叫人裝修?
[/violet]

對家就是想你瘋狂破壞!

咁點解仲要中計?

唔係個個人尺度咁寬鬆和理解
覺得破壞d社會設施係正常
唔係個個跟新聞跟得咁貼㗎

只係叫溫和返少少咁抗爭,停止裝修
唔係停止抗爭
明白了,我錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞