唔好再俾叙福集團老闆嘅語言藝術呃到

270 回覆
731 Like 18 Dislike
https://lihkg.com/thread/1641366/page/26

講野好聽係人都識,林尊講嘢夠好聽你地又唔信?
而家呢個時勢,講句我係黃就博到人去幫襯佢,佢咪當賭一鋪,反正都無生意嫁啦。
大家真係唔好再俾佢呃到,幾多主要地區嘅小店要大家去懲罰,你地都唔幫,走去信個大集團老闆話自己因社運結業三間分店。美心都未結業點解會你結業先?
之前個po我都講咗,口口聲聲話支持,你做過啲乜嘢實質行動俾人睇到先?人地啲小店都識係收據底下加行字,派免費水,黑衫有優惠等等,你支持行動我就見唔到,欺壓員工,趁機賺錢我就睇到好多。
係佢fb都見到有炒散留言投訴cut鐘啦,下面即刻一堆打手幫佢解釋就係無生意要用全職先,但係佢逼員工放哂啲假,因特殊情況無得開門做生意,無假就放無薪假,全職放假又硬性唔俾人用兼職,日日都要諗搭乜車,收工又要等幾個鐘車,返工仲要俾客投訴無人做嘢。
大家認清楚邊啲先係真正需要幫忙嘅黃店,邊啲係假扮嫁啦。而家實實在在好多街鋪小店都真係因為呢件事就執,可唔可以認真分晰下同將啲專注力放返係果到,唔好人地隨口講句我係黃就走去幫人先得嫁。

利申1:叙福員工之一
利申2:借朋友ac
但而家個個都俾佢氹到
push
自推十次
我就唔會食
最多唔撐裝佢修
tldr 無做過實質支持 罷工 資助學生 派物資等 唔會特別和你買
幫推
當佢誠仔咁 河水不犯井水
黃幫襯請優先懲罰6月前開始支持嘅鋪同小店
認真嘅,啲小店真係需求大,大集團會唔會無左你地幫就執呀?
ks有埋國家認證,勁好多
講真,一日食兩三餐,搵d態度明確餐廳嘅唔係好難啫
偽黃牆頭草
國家認證
咁當然
優先幫襯小店
小店已經買少見少
連鎖店大集團大把錢
大家要推上去傻人知,唔好將個懲罰機會俾錯人
俾人知
至少佢肯扮 我地就當佢一般商家先 河水不犯井水
佢藍定黃就唔知
但佢有份投777 做特首
我係唔想大家浪費左個機會係佢身上,而果啲正正真係需要幫忙嘅小店就無左個機會。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞