牛涮鍋3間分店暫停營業  黃傑龍:願承擔社運帶來的成本

829 回覆
4474 Like 81 Dislike
Ok 就到冬天

頂多陣

到時狂時你
都幾撚難食
以前d乳鴿係最撚正
上過窮富翁大作戰真係唔同d
好多時我覺得班有錢佬其實本質唔壞 但係實在太耐或者真係冇試過窮 係要有窮富翁呢d 節目教育下佢地先得
無幫襯錯你
啱呀,大家其實又有無思考清楚佢講嘅嘢有幾分真幾分假?
佢話唔裁你地又信,佢話自己係黃你地又信,但佢實質做過啲乜去幫香港人?就係佢同林尊一樣既言語藝術?
睇到佢fb啲留言我就真心想嘔,你地知唔知幾多員工同外面識穿佢啲野既人留言都俾佢即刪兼檢舉。上面有個ching講嘅係真嘅,之前每次大件事無返工嘅全部佢留哂名,各位係要懲罰嘅都懲咗啲一早表左態嘅食肆先啦,既然佢話唔洗特登去支持佢集團咪成全佢囉。
到底佢做過啲咩咁值得人支持佢先?就係因為唔裁員?唔通個個食肆都要裁員先係正常咩?口口聲聲咁支持香港,咁員工無車返工放工,佢堅持要人返嚟返得嗰三四個鐘嘅時候,佢係邊到支持緊香港人?大集團因社運問題要結業3間分店,係都美心先啦,幾時輪到佢?到底係租約期滿定因社運結業,大家思考下先。
佢逼全職員工係呢啲時候放假,清假,無假放就放無薪假,個個份糧都倒扣緊,cut 兼職你覺得理所當然咩?咁全職全部放假又硬性唔俾炒散返工,啲野邊個做?唔夠人手就自然質素差俾你地投訴啦,最終其實個主因係邊到,大家諗啦。

利申1:敍福員工之一
利申2:借朋友ac
推 無錯
所以 各位真係醒一醒,佢係堅係紅加藍。
我唔理佢係真係良心發現定扮嘢,但個個黃店都有啲野俾人睇到佢係黄。例如收據底加行字,黑衫有優惠,你俾人入黎飲下水都好吖,佢有無做過先?講一兩句就氹到你地班傻西去懲罰佢。
respect
本來就好鐘意食牛角, 只係覺得有啲貴
既然係咁, 貴都要去!
佢一直以黎都係黃
屌,叫你老闆拎黎出糧俾你地班打手嘅錢,捐俾前線嘅年青人啦
黃唔黄我唔理啦,紅就一定嫁啦!
但借而家個時勢賺錢,我真心接受唔到。
你試下如果而家班藍屍落嚟裝修黄店,睇吓佢會唔會又突然轉返深藍?
10月10日
辛亥革命紀念日
記得全港中華民國國旗呀

October 10
Xinhai Revolution Anniversary
Remember National flag of the Republic of China in all Hong Kong

其實我地都只係想其他商家效法 唔理真心與否
推啊!!!真係員工先會明😢
我發現啲黃店喺曬馬鞍山廣場
mos burger 一芳 牛涮鍋
仲有冇
難得
去食雞
上次收工一個人去 九點後成場得十個客

而家既香港,太多謊言,太多颠倒黑白是非,壞人扮好人,好人被屈做壞人。每件事都要小心思考查証,盡量避免受騙
聽日一定要用錢懲罰下你先
push
佢不嬲都係黃
而且係體貼員工
當政府爭取緊立法男士侍產假
佢已經畀男員工有7日侍產假
呢個措施已經睇得出佢唔係想做只賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞