唔好再俾叙福集團老闆嘅語言藝術呃到

270 回覆
731 Like 18 Dislike
大集團唔使特別幫啦
Push
推 好憎佢
扮黃,唔幫襯
但依個人係咩background?
叙福樓老闆 成日上電視/電台
Agger
Tui!!
你屌既全部都係對員工既政策

同佢黃定藍都冇關係

換轉咁諗 藍既公司都可以對員工好
繼續罷食
明明之前睇到佢係有份投777
唔係咁易比佢呃到呀。。
偽黃可恥
推撚到佢仆街
提名777, 埋老董堆, 咩團結香港基金

屌你老母仲要扮
下 之前特登搵過佢fb post查佢黃定藍 佢六月開始已經表左態啦喎 係咁撐示威者 所以我之前個post都有同佢講好說話 唔明點解大家要上黎睇人講而唔自己睇下佢講過咩就屈鳩佢係偽黃
僱員糾紛?依家佢出黎扮哂好為員工著想扮良好僱主形象呃手足去懲罰佢,真係批鬥?認清黃面藍底真係咁難?

請停止洗白留佢係觀察名單直至黃傑龍先生上黎對話
等佢認清究竟係管理層理問題,前線問題定係佢有問題真係唔得?一次不忠百次不用,但浪子回頭金不換,觀察下先懲罰佢真係咁難?

教育都係教育政策,唔關黃藍事
房屋都係房屋政策,唔關黃藍事

係咪真係唔關事?
你望一望班藍底食店,邊間係對員工好?
無完全直接關係,就唔關事,
睇一個人平日所作所為就知佢心地如何
係做關公做形象定係真心良心顧主世人自有公論

難道呢一刻楊明鋪門口貼香港人加油,支持你地就洗到白?難道美心跳出黎道歉,與雞旦同在對抗高牆就洗到白?難道養心殿跳出黎講五大訢求缺一不可,就可以洗到白?

佢高手就就手在一直做既形象,關公高低手之分
先置之死地而後生,先認錯扲道德高地
再講反話吸引眼球。

我唔敢話佢無丁點出自真心,但有風向吹要大大力懲罰佢,公司高層fb留言奶袋底,一眾睇表面既群眾,係咪可以停一停諗一諗,列入觀察名單,不至於裝修罷食,亦不至於大力懲罰錫春袋?

最後,我相信大家都係同行兒女
為正義,時代革命。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞