(真人真事)少女鬼上身,男友好頭痕~ [2]

426 回覆
55 Like 9 Dislike
佢放不下自己的嬰靈…
仍然依戀嗰份感覺…
佢嘅bb有冇成為到嬰靈都未知 自己份內疚感就吸引咗邪靈
比我嘅解釋更清晰
點解阿
個個禮拜六、日打仗,交通癱瘓,好難定日子
多謝師傅
留名支持
多場捧場
新故留名
呢個名好熟口面
fans 來
追曬咁多個故
我有留意你哋啲名㗎
新朋友?
辛苦曬師傅
大大力推
有睇開 不過無留言
咁就要讚好下啦

後生仔撞下鬼…

係咪好得?
想請教師傅
瀕死嘅人喺意識上應該向光定向黑嗰邊跑先可以逃離死亡?
瞓覺成日俾鬼責有師傅話易惹污糟嘢有咩解決方法?
未死過唔識點樣答你…
有需要咪上嚟攞道符旁下身…
多謝師傅
去開葵涌會whatsapp你
另外鬼門開係咪指農歷七月初一至七月廿九?
成個農曆七月
師傅我想問下 我本身好似如果朋友仔係身邊就會頭暈腦脹,有人話我曾經比朋友仔跟 點先知自己仲有無比朋友仔跟? 同埋有無方法令自己無甘辛苦?
上嚟先知,唔嚴重嘅一次可搞掂
可能情況有點危急,他每隔數分鐘就發一次訊息給我求救,手機不停的響,最後一次更直接致電我,要求我到東涌救命…

當時的我剛從道館回到家中附近,連晚飯也未吃,就算即時回道館都需時一個鐘,我回他在東涌街頭驅邪就不可能,應該回道館才正確,但我最快也要12點多才能到達,阿偉聽後一口答應,說會盡辦法帶阿蘭過來。

我匆匆找了間食肆坐下,點了東西,就致電太太告知她詳情,她也是剛下班在回家的路上,聽完後她也顯得有點無奈,她帶著疲倦的聲音道:“你現在在哪裡?我開車過來接你一起處理。”
我當然卻之不恭,有太太載我回道館省下不少時間,而且完事後回家的交通問題也迎刃而解。
這段時期的香港,每日都兵臨城下,子彈橫飛,所有正常生活、交通運輸也深受影響。
可以的話,我真的想飛符毀滅那個萬惡的源頭,但這當然只是我的幻想和能力以外…

在驅車直往道館的途中,阿偉多次發訊息給我,說阿蘭魔性大發,他快支持不住了,我再不到恐怕大事不妙…

道館的所在地是一座工業大廈,由於已經夜深,我們只能在落貨區那邊的門口進出,一進入落貨區範圍,映入眼簾的竟是阿偉和阿蘭在極污穢的工地上,進行著MMA綜合格鬥的地戰,阿偉竭盡所能地用他的腿夾著阿蘭,阿蘭不停的在咆哮反抗,她一見到我倆走近,更發狂地掙脫阿偉的束縛,想向另一方向逃走,此時太太竟掉下手袋,一個箭步,衝到阿蘭面前,單手壓在她的頭頂上,口中唸唸有詞,阿蘭的動作即時慢了下來,但仍然不停發出淒厲的怪叫…

情況一時間僵持不下…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞