(真人真事)少女鬼上身,男友好頭痕~ [2]

426 回覆
55 Like 9 Dislike
呢幾日都少左睇連登 咁岩見到LM左先
而家扮工睇完左
唯有再催師傅出故
師傅,好奇想問個往事

以前有一段時間會聽到種好特別既雀仔聲,有時發惡夢紮醒左會聽到,聽到心情會好平靜。
之後就好似我守護神咁,發惡夢後,心情好煩惱果時隻雀仔聲就會出現。持續左幾年,但依加冇再聽到了。想知其實有冇咩原因?
講到好似好慘咁…
可能有竇雀仔喺你窗外啩
又要唔知等幾耐先等到師傅出故 係慘D
反應咁差唔寫住啦…
咁就要慢慢追啦,好精彩㗎!(廣告mode)
隨時都可以
lm
多謝LM
啱先知你寫新故 留名
師傅未有新故,不如講下我今日去咗個真。亂葬崗。今日得閑冇野做,行咗去大球場後山嘅 “馬棚先難友紀念碑”,係紀念馬場大火遇難者而起,當年有成600幾人死咗,大部份燒到無法辨認,所以就合葬咗喺紀念碑再上啲嘅“咖啡園墳場”(已經荒廢咗)。
https://zh-yue.wikipedia.org/wiki/%E9%A6%AC%E6%A3%9A%E5%85%88%E9%9B%A3%E5%8F%8B%E7%B4%80%E5%BF%B5%E7%A2%91

咁呢度會晤會好猛鬼?幾百人一齊葬,可能亂葬崗都冇咁多人。我去到又咩都見唔到,感覺唔到,剩係覺得呢個地方真係好舊。我又唔係想去靈探,係早兩日上Google map見到個咁嘅地方覺得好出奇,住咗附近十幾年都唔知有個咁嘅地方,尤其是香港以前竟然有個地方叫“咖啡園”
師傅巴打幾時先肯講到底你超渡既時候見到啲咩
定已經搞左個分享大會
有人聽過㗎喇…
你唔喺度之嘛…
你隱咗形好耐啦…
無去過,畀唔到咩意見…
不過我個人覺得生死之間嘅地方先多鬼:醫院、老人院、意外現場等等…
分幾日追晒全部文!好好睇呀
師傅你好,好奇一問點解唔選擇同個女仔做封身儀式呢?
多謝捧場
封身係將師傅本身嘅修為和念加諸於封身者身上,繼而令到抵抗惡邪能力提升,但對於本身沒抵抗意志嘅人作用不大。
防空洞巴打和其他人都有做封身儀式,不過於文中沒有提及。
師傅茅山同六壬有咩關連?

聽人講好似話一個主攻(茅山),即驅鬼嗰類;一個主守(六壬),即祛邪防身等?
天主教和基督教般關係,並唔係守和攻嘅分別。
一個po有時有幾個故事㗎喎,有冇睇漏㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞