[10月訓足成季] 刀劍神域 Alicization War of Underworld 討論區

1001 回覆
29 Like 8 Dislike
冇睇過任何sao嘅人都適用:

第一卷、第七卷必睇
第二至第六卷隨意,第八卷短篇集可跳
知道邊個係YUI、直葉(莉法)、詩乃之後就可以開始UW:
第九卷至第十八卷
企係度打交出招既偽劍士 真法師
把劍係魔杖黎
Sao係心意技
AW係心念系統
因為松岡愛衣先睇
但係愛麗絲真係好正
等緊隻figma
催婚協會會員嗎
Yes
見動畫出後半,呢排就由小說第9卷開始睇,發覺小說真係好睇好多
動畫太趕了,尤吉歐d內心戲唔係做到睇唔明就係cut晒尤其是最後大戰
前半我當你6卷做兩季趕時間,算啦,後半4卷做兩季應該冇事啦掛
今日睇完第15卷就開始睇第2季,屌A1老母仲衰過前半睇個勢趕到想做埋19、20
第一集劇情改左小小,不過都仲可以接受,雖然氣氛同小說冇得比,不過有ED搭救
第二集就黎料了,愛麗絲用心意整返好隻眼,得罪講句冇睇小說邊個睇得明
之後愛麗絲用金木樨整左幅牆,小說明明寫到個畫面好型,但動畫愛麗絲竟然收劍入鞘
仲有D文戲又係cut左,上面都有人講過就唔再提了,真係好失望
好可惜,刀劍最好睇既篇章比A1搞到咁撚樣真係建議大家去睇小說
動畫黨真係睇到1999
睇完上半PART 唔係仲對下半有期望啊?
我係諗住下半4卷做兩季,點都唔會好似上半6卷做兩季咁趕
點知我錯了
太天真了
睇完上半季仲有期望
兩個都做左男女主角終極大buff
適當時候會出番黎
穿哂故
心念都贏啦
有桐人同yuki buff
under world 悶到訓著
落地要superhero landing+特效
👏好消息👏先訂閱!👆 ​@Muse木棉花-HK
🆙人數又提升啦🆙!!!! 小編又來幫大家爭取另外4部【🔟月新番】
【YouTube上架On 檔作品】
🉑《夢幻之星2 》逢星期一晚11:00 獨家首播
🉑《Z/X CODE REUNION代碼重组》逢星期二晚10:30 獨家首播
🉑《神田川JET GIRLS》逢星期三凌晨00:00 獨家首播
🉑《非槍人生NO GUNS LIFE》逢星期五 凌晨02:00首播
🉑《廚病激發BOY》逢星期五 晚上11:30首播
🉑《入間同學入魔了》逢星期六 晚上07:05首播
🉑《警視廳特務部特殊凶惡犯對策室第七課》逢星期日 晚上09:30首播
🉑《RIFLE IS BEAUTIFUL熱愛射擊的女高中生們》逢星期日晚11:30 獨家首播

【其他平台】
《七大罪S3:眾神的逆鱗 》👉Animax & 👉Viu OTT (日本播出後兩星期上架)
《這個勇者明明超TUEEE卻過度謹慎! 》👉 Viu OTT (同步上架)
《花牌情緣S3 》👉 敬請期待
《SAO Alicization 》👉 敬請期待
《我們學不來part 2 》👉 敬請期待
《喜歡本大爺的竟然就你一個 》👉 敬請期待
《小書痴的下剋上:為了成為圖書管理員不擇手段! 》👉敬請期待

木綿花做緊野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞