[10月訓足成季] 刀劍神域 Alicization War of Underworld 討論區

1001 回覆
29 Like 8 Dislike
哇 個Ending係I.G社做

唔怪得有feel咁多
IG好波
大約之後3-4集都係文戲
15卷唯一打戲就係Alice個部分
動畫黨可以儲埋一次過睇
打走左班哥布林 又唔講埋小說愛麗絲去封左個洞佢
真係極多位唔寫 又有bug 咁班哥布林趁愛麗絲走左又可以再入侵

又唔講點解愛麗絲要走 好多問號
唔睇小說都冇咩野 睇左就真係接受唔到咁垃圾
睇嚟web同小說有啲細節唔同
Web係大魔術醫桐狗嗰陣醫好隻眼
上集重奇怪點解alice戴眼罩
睇小說啦 google 圖書個apps賣$40本 抵到
咁平
雖然CUT好多野 但你唔好鳩UP OK? 原文如下
再次對他這麼說完後,就先把一直收在櫃子裡的鎧甲與劍帶拖出來,直接套到睡衣上面。接著又跑到東側牆邊,毫不猶豫地抓下自己的愛劍。
隔了半年才又握住金木樨之劍,雙手立刻就感覺到它沉甸甸的重量。把劍鞘上的掛鉤鉤在劍帶上,一邊穿上外套一邊把腳放進靴子後,隨即再次跑下門廊來到前院。
屌,原來溝亂左web,自
但係我覺得web呢個位玩心意爽好多

Web原文:
嘴唇轻抚少年的脸颊后,爱丽丝把瘦弱的身子微微靠在墙壁上。然后她如同跳跃般站起,没有任何迷惘地抓起墙壁上的爱剑剑鞘。
半年没握过的金木樨剑极其沉重,但爱丽丝没有一丝踉跄地把剑带从睡衣上面系入腰间。迅速从门边取来外套并披上,右手抓起鞋子就再次飞奔出前庭。

瞥了一眼惊声叫喊的巴博萨,爱丽丝用左手轻轻抓住外套的肩膀部分。
「我是……我的名字是爱丽丝。整合骑士第三位,爱丽丝·Synthesis·Fifty!!」
高声叫喊着,猛的将外套剥去。
里面,原本是朴素的棉睡衣。但是,翻转厚布的同时,耀眼的金色光芒包围了爱丽丝的全身——过去只看过一次的,那个现象发生了。
从双手的手指开始,出现黄金的装甲,变成大型的护臂直围至手肘。双腿也被相同颜色的铠甲所覆盖。
飘动绣着金丝的纯白短裙,上面展开花瓣一样的装甲板。最后从胸部到肩膀都被裹上耀眼的铠甲,纯白无垢的披风和长长的金发切裂夜晚的黑暗随风飘舞。
只有金木樨剑是一开始就挂在腰间的,不过也像是因为与主人再会而欣喜般,发出铮铮的刀鸣。
web同文庫兩個係易撈亂既
其實香港itunes 有無? 我搵極都搵唔到小說
個ED做得好靚
開頭除眼罩果陣,心諗,唔係玩「異色曈」呀

好在之後正常返

(但,覺得帶著眼罩都有特色呀
上集又話冇左能力
今集又有番
A1真係好廢⋯
今集除左愛麗斯出場個堆外我其他都飛哂。我淨係想睇愛麗斯咋,咪比亞絲娜出黎
覺得現實世界篇好撚悶
所以動漫黨一定要補小說
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞