jj插沙求幫手做小學功課

1001 回覆
544 Like 6 Dislike
張工作紙係咪樓主自己整家?
有行英文嘅
好撚難
張工作紙係咪樓主自己整家?
有行英文嘅

關事咩
LM
留名
呆呆同精液笑死
幻想到係啲啱啱出黎做miss既樣
1路改1路笑個樣真係扯曬
如果係字既話 題目應該係講「配成一個完整既字」唔應該係「有意義既字」
我要呆呆呀
如果係字既話 題目應該係講「配成一個完整既字」唔應該係「有意義既字」

咁可以係字眼唔同啫

紮職同升職有乜分別

若果佢係想人砌詞點解唔寫詞要寫字
留名睇答案

咁可以係字眼唔同啫

紮職同升職有乜分別

小學miss你估中文好好咩 字就字 詞就詞 咩叫有意義既字 有字冇意義?
佢好明顯係想講詞

咁可以係字眼唔同啫

紮職同升職有乜分別

最簡單嘅道理 如果係砌詞 小學生邊有可能識 跟本都唔make sense

咁可以係字眼唔同啫

紮職同升職有乜分別

小學miss你估中文好好咩 字就字 詞就詞 咩叫有意義既字 有字冇意義?
佢好明顯係想講詞

亂寫出嚟嘅字咪冇意思

金字邊寫個人字有冇意思
2. 米 青 液

睇黎我要重讀小學

咁可以係字眼唔同啫

紮職同升職有乜分別

佢好明顯係想講詞

亂寫出嚟嘅字咪冇意思

金字邊寫個人字有冇意思

唔係字咪冇意義囉...
中文字本身個個都有意義,
何解要特別標明?

標題「意義」「字」
邊個打錯嘅機會大啲?

咁可以係字眼唔同啫

紮職同升職有乜分別

佢好明顯係想講詞

亂寫出嚟嘅字咪冇意思

金字邊寫個人字有冇意思

唔係字咪冇意義囉...
中文字本身個個都有意義,
何解要特別標明?

標題「意義」「字」
邊個打錯嘅機會大啲?

因為係小學生功課

咁可以係字眼唔同啫

紮職同升職有乜分別

最簡單嘅道理 如果係砌詞 小學生邊有可能識 跟本都唔make sense

而家d小學功課係難到唔make sense架啦
留名等老師派答案
推到樓主post答案
留名睇miss鳩剔

最快都要下星期先派翻來啦

大家慢慢等

最緊要唔好俾個post沉
咪晒精神啦
呢份功課應該係俾小學雞學 中文字嘅上下、左右結構 跟數字每一行代表一種結構 如果係上下結構 第一個字俾左上面一part 第二個字就俾下面一part 目的只係俾小學雞習慣字型結構 根本冇需要組詞

呢位巴打嘅講法幾有道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞