jj插沙求幫手做小學功課

1001 回覆
544 Like 6 Dislike
笑撚到仆街
記者幾時拎去港大文學院玩大學生
3. 持豚

《說文》:「𢄉,小豕也。从彖省,象形。从又持肉,以給祠祀。凡豚之屬皆从豚。」由上述甲骨、金文字形所從可知,「豚」從「豕」,並非「彖省」,其「从又持肉」又應更正為「从又持豚」,許慎構形分析不確(董蓮池)。

http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-mf/search.php?word=%E8%B1%9A

大師
有時返補習望到小學生功課都有類似 每次都係問大人 連大人都要諗 呢啲功課真係玩死家長
3.揪豚

同隻豬打

我覺得
係可以加兩點變成隊
再組成排隊
因為排隊先係三年級應該識嘅詞語
其實係咪可以係佢中文書課文搵到架?
無嘅話真係難到飛起。

1. 踵繼
2. 清潔/精液
3. 捕豚/持豚
4. 吊架/品茶
5. 牀鋪/林鋒
6. 移動
7. 住址/仙境
8. 夢想
9. 牧侮
10.覃霈/覆雪/覆露

1.踵繼

接繼嘅意思

3. 持豚

《說文》:「𢄉,小豕也。从彖省,象形。从又持肉,以給祠祀。凡豚之屬皆从豚。」由上述甲骨、金文字形所從可知,「豚」從「豕」,並非「彖省」,其「从又持肉」又應更正為「从又持豚」,許慎構形分析不確(董蓮池)。

9. 牧侮
《鴻山弔古詩》「要離俠兮鸞清高,遺趴仿佛帷蓬蒿,英雄冷落樵牧侮,難禁濕淚沾青袍。」

10. 覃霈

《澠水燕談錄·官制》:「天聖中,詔每遇覃霈,朝臣中兄弟俱該封贈,許列狀陳乞,特比常例優加封敘。」

10. 覆露
覆露 [詞語解釋] 蔭庇;養育。
《國語·晉語六》:“ 智子 之道善矣,是先主覆露子也。”

最後答案
邊撚個出份功課
好難
睇完我覺得自己智商好低
其實依間咩學校
林鋒真係笑撚到癲左
不如一拍兩散幫阿仔轉校啦
其實依間咩學校

為左避免起底,唔講得學校名 可以話你知小三功課
4 吊床
其實依間咩學校

為左避免起底,唔講得學校名 可以話你知小三功課

直資嘅?

定係好多非華語同學所以要有英文題目?
根本係講緊字
成班走火入魔
排逐
唐 柳宗元 《上崔大卿書》:“閣下以鯤鱗之勢,不容尺澤,悠爾而自放,廓然而高邁,其不我知者,遂排逐而委之。”
宋 王安石 《上仁宗皇帝言事書》:“及至 孔子 以匹夫游諸侯,所至則使其君臣捐所習,逆所順,強所劣,憧憧如也,卒困於排逐。”
《宋史·劉敞傳》:“陛下寬仁好諫,而中書乃排逐言者,是蔽君之明,止君之善也。”
根本係講緊字
成班走火入魔

重要死拗個下戇尻
字詞不分
根本係講緊字
成班走火入魔

重要死拗個下戇尻
字詞不分

放鬆下啦年輕人
呢個post笑到仆街
睇到牧侮果下真係忍唔到
根本係講緊字
成班走火入魔

重要死拗個下戇尻
字詞不分

配做詞語穩陣d
2邊都有分
根本係講緊字
成班走火入魔

重要死拗個下戇尻
字詞不分

配做詞語穩陣d
2邊都有分

agger
根本係講緊字
成班走火入魔

重要死拗個下戇尻
字詞不分

配做詞語穩陣d
2邊都有分

agger

根本宜家啲小學功課深撚到小學生唔識做要大人幫手做,變左做大人做功課
有啲直頭大人都唔撚識on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞