賣咗十年眼鏡,您問我答(2)

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
hoya vg 藍光鏡用燈照會見到好多細點, 平時見唔到
想問係正常定係coating出事, 先配左無耐
如果想買副一千蚊左右or再平d嘅眼鏡應該去樓上舖,連鎖定上大陸買框再配鏡

近視 一隻25度一隻275
應該冇散光同其他問題
如果想買副一千蚊左右or再平d嘅眼鏡應該去樓上舖,連鎖定上大陸買框再配鏡

應該冇散光同其他問題

咁簡單度數唔洗用大陸架慳錢吧
香港都大把選擇

gel頭巴打??? 沖完水都係咁就冇救 好似係

gel頭巴打??? 沖完水都係咁就冇救 好似係

冇gel頭, 最多用過洗潔精洗
google過見到有人hoya藍光鏡都係咁,但搵唔到原因
如果係眼鏡鋪問題就過去問, 先配左半個月

應該冇散光同其他問題

咁簡單度數唔洗用大陸架慳錢吧
香港都大把選擇

應該去邊買?

佢係應該想吹奏樓上鋪但錯重點
配左非球面
有冇辦法check到自己副鏡係咪真係非球面?
真心求救

如果個鈦眼鏡框D 漆甩
有冇咩方法可以補/ 重新上過 (因為都甩左好多)
我都唔肯定個D 係咪漆因為睇落好似電鍍咁
個框我好中意 但係甩晒漆又得番銀色咁好核凸

400度近視 經常要對住電腦
配近視鏡片應該配幾多度?

早前配左新眼鏡 成日覺得眼攰
啱啱見完視光師先發現原來配左425 over左
變色鏡係咪全視線最好?
hoya同nikon其實有冇分別?
四百零度近視無咩散光
普通膠框加全視線buget四千樓下
有冇邊間鏡頭鋪可以介紹下?
變色鏡係咪全視線最好?
四百零度近視無咩散光

其實無咩情意結就唔一定要配名牌鏡
因為用得全視線
鏡片塗層已有保證
變色鏡係咪全視線最好?
四百零度近視無咩散光

其實各大廠都有做自己變色
例如hoya有隻sensity
係眼鏡88配左隻zeiss 1.67 C-C PF-PG/PB A DVP CP 德國制+全視線
收我$5232 2隻鏡片算唔算貴?
係眼鏡88配左隻zeiss 1.67 C-C PF-PG/PB A DVP CP 德國制+全視線
收我$5232 2隻鏡片算唔算貴?

Chain一定比私舖貴㗎啦,你當買service囉
有副購自日本全新
TB-011-H 49size NAVY/SILVER
全新齊set 4000蚊

放鬼埋副 nicky X celluloid 黑色上目限量版佢
全新齊set 2800蚊
TG: Karsar_k

投先忙緊應唔到有位全視線巴打 十萬個唔好意思
再有巴打嚟可以直接找charles
自己3d print 眼鏡框 可唔可以配鏡片
全視線鏡片好唔好
邊隻唔伏
鏡片黎講邊間廠好d?
眼X88 亮X點有冇?
定係要逐間問?
鏡片黎講邊間廠好d?
眼X88 亮X點有冇?
定係要逐間問?

同埋幾錢左右?
鏡片黎講邊間廠好d?
眼X88 亮X點有冇?
定係要逐間問?

出名小小嘅廠冇10間都8間,點講呀
前排配左副眼鏡, 成日唔小心hi到就矇晒, 用紙巾沫又沫唔乾淨, 好鬼麻煩, 想配過副
鏡片budget 1000左右, 上限2000
4百幾度近視, 50左右散光
要唔易污糟, 清潔方便
成日對電腦, 最好有濾藍光
想問係唔係買hoya好d, 有冇邊款推薦?
同埋想知邊度有得賣/推薦係邊間買, thx

巴打有無用水沖完先抹呀?
Hoya 1.6 VG Blue Control 千零蚊抵用

thx巴打
今日配左Hoya 1.67 VG Blue Control
揀左無底框鏡架, 塊鏡片比較大, 個sales建議用1.67, 應該冇伏?
btw, 抹眼鏡係唔係最起碼都要用眼鏡布, 唔應該用紙巾, 因為有時係街用紙巾會方便d

Ching 如果唔需要濾藍光既話 有咩推介?
1.6/1.67係指型號定鏡片厚度?
前排配左副眼鏡, 成日唔小心hi到就矇晒, 用紙巾沫又沫唔乾淨, 好鬼麻煩, 想配過副
鏡片budget 1000左右, 上限2000
4百幾度近視, 50左右散光
要唔易污糟, 清潔方便
成日對電腦, 最好有濾藍光
想問係唔係買hoya好d, 有冇邊款推薦?
同埋想知邊度有得賣/推薦係邊間買, thx

巴打有無用水沖完先抹呀?
Hoya 1.6 VG Blue Control 千零蚊抵用

thx巴打
今日配左Hoya 1.67 VG Blue Control
揀左無底框鏡架, 塊鏡片比較大, 個sales建議用1.67, 應該冇伏?
btw, 抹眼鏡係唔係最起碼都要用眼鏡布, 唔應該用紙巾, 因為有時係街用紙巾會方便d

Ching 如果唔需要濾藍光既話 有咩推介?
1.6/1.67係指型號定鏡片厚度?

你問我會用1.6,1.6會硬淨啲,同埋400度1.6同1.67根本睇唔出分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞