賣咗十年眼鏡,您問我答(2)

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
我左右眼有450度近視,但散光好勁。一隻500度散光另一隻都有400度。

工作要長期對電腦,想要藍光鏡,
邊隻鏡同型號啱我?

通常我度數幾錢先合理無俾人呃。通常收眼鏡時候要點check貨?

謝謝

要訂做
你預番過千

多謝有無邊隻鏡片推介,我見好多人話用hoya 1.6,呢隻啱唔啱我?

Hoya 1.6 仲要500散應該1000搞唔掂

我之前都要差唔多二千蚊個鏡,我唔會為平少少睇壞眼因為我俾人呃過。所以見有呢個post想問清楚。

我之前幫襯過銅鑼灣某樓上眼鏡舖,新眼鏡一戴上就覺得唔舒服,個店員就話新眼鏡係咁,一陣適應左就無問題。

但係好快發覺眼好易倦,頭暈。頂唔順番去問佢又死話無問題。最後去左另一間check,屌你老母第一點為左慳錢賺到盡,個度數俾我眼睛度數少。第二點個眼鏡焦點應該係正中同眼球成直線,但個鏡係側左又偏上,話長帶會“射里眼”,我立即配過。

以後都唔敢去樓上舖,只會去亮視點,88。

我去觀塘個間樓上鏡鋪都冇幫我睇眼鏡焦點咁係咪都會帶壞眼
我左右眼有450度近視,但散光好勁。一隻500度散光另一隻都有400度。

邊隻鏡同型號啱我?

通常我度數幾錢先合理無俾人呃。通常收眼鏡時候要點check貨?

謝謝

有幾多Budget 先,無限budget 就nikon 1.6 + seemax,包你返唔到轉頭
用咩Index 要睇返你axis 同揀個鏡框係點

3000左右,二千鏡一千架

你提議既spec又大約幾多,好奇想知

正價5030
半價都要成2600

邊隻鏡同型號啱我?

謝謝

有幾多Budget 先,無限budget 就nikon 1.6 + seemax,包你返唔到轉頭
用咩Index 要睇返你axis 同揀個鏡框係點

3000左右,二千鏡一千架

你提議既spec又大約幾多,好奇想知

正價5030
半價都要成2600

反而1.6 see max transition 唔貴

邊隻鏡同型號啱我?

謝謝

要訂做
你預番過千

多謝有無邊隻鏡片推介,我見好多人話用hoya 1.6,呢隻啱唔啱我?

我之前都要差唔多二千蚊個鏡,我唔會為平少少睇壞眼因為我俾人呃過。所以見有呢個post想問清楚。

我之前幫襯過銅鑼灣某樓上眼鏡舖,新眼鏡一戴上就覺得唔舒服,個店員就話新眼鏡係咁,一陣適應左就無問題。

但係好快發覺眼好易倦,頭暈。頂唔順番去問佢又死話無問題。最後去左另一間check,屌你老母第一點為左慳錢賺到盡,個度數俾我眼睛度數少。第二點個眼鏡焦點應該係正中同眼球成直線,但個鏡係側左又偏上,話長帶會“射里眼”,我立即配過。

老實,如果同我一樣深近視就唔好去樓上舖。
深散光,係大陸配左對1.74 Zeiss Drivesafe 勁抵
啱啱配好落黎,正到返唔到轉頭

有無多d資料,邊度配,幾錢
深散光,係大陸配左對1.74 Zeiss Drivesafe 勁抵

人仔2千6, 東門有個叫金世界眼鏡城,全層都係賣眼鏡

邊隻鏡同型號啱我?

謝謝

要訂做
你預番過千

老實,如果同我一樣深近視就唔好去樓上舖。

我320,400 散100左右

人仔2千6, 東門有個叫金世界眼鏡城,全層都係賣眼鏡

大陸1.74drivesafe定價人仔7680
Egg啲扭蛋眼鏡布有咩特別?
眼鏡知金屬臂位斷左 有冇得整?
想問下 hoya鏡 個框就唔知 應該日韓野 1500有冇俾人呃
眼鏡知金屬臂位斷左 有冇得整?

貴嘅整得過
平嘅可能整仲貴
想問下 hoya鏡 個框就唔知 應該日韓野 1500有冇俾人呃

咩度數同咩index呢請問?

之前係信和買左呢款 但個框爛左 有冇可能用呢個code 上taobao 搵番同款?我上左門市問 佢話已經冇入貨

框係mono design 左375 右300 右眼有散光 唔記得幾多 好似80

之前係信和買左呢款 但個框爛左 有冇可能用呢個code 上taobao 搵番同款?我上左門市問 佢話已經冇入貨

可以一試

可以一試

就係試左 搵唔到 想知樓主有冇方法搵到呢款

可以一試

就係試左 搵唔到 想知樓主有冇方法搵到呢款

呢啲雜嘜
同一個款可能有十幾個名
又可能停咗冇再出
要搵返基本上同大海撈針冇乜分別
所以施主你都係算把啦
配左apollo lens 全高清藍光鏡 1.6as, 300度,50度散光, $800蚊
個價合唔合理?
配左apollo lens 全高清藍光鏡 1.6as, 300度,50度散光, $800蚊
個價合唔合理?

合理,建議零售價都係差唔多

框係mono design 左375 右300 右眼有散光 唔記得幾多 好似80

如果係超薄非球面鏡ok

邊隻鏡同型號啱我?

謝謝

要訂做
你預番過千

好多師傅睇咗無講您知
個價合唔合理?

合理,建議零售價都係差唔多

巴打點睇我#372個價
齋鏡1700 essilor1.6非球全視藍光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞