94巴絲吹水大戰之拾

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
聽日去邊度玩好

睇我打機

就係最親近先唔敢俾佢知咁多嘢

但係做得男女朋友
緊係想所有野都可以一齊傾一齊討論架啦

唔想佢擔心姐

拿,啲男人成日就係用咩唔想你擔心呀做原因
就同第二條女傾自己同條女啲野
最後搞下搞下就搞到條仔同左嗰條女一齊
年中真係聽唔少呢啲case

咁明顯係個男人有問題
拍得拖一定會盡量避開所有異性
收埋唔講 唔一定會搵其他異性講
如果拍緊拖仲成日搵異性傾計 飛得啦
男女之間永遠唔會有純友誼

每次見到呢句都想屌人老母

算啦,呢句野唔會有答案架喇

一定有純友誼

唔一定有,但睇你點同對方處理
聽日去邊度玩好

睇我打機

開live??
聽日去邊度玩好

跑唔跑馬
聽日去邊度玩好

睇我打機

開live??

周不時都開
不過無人入黎變左開比自己睇
聽日去邊度玩好

跑唔跑馬

老豆好鐘意買
新人留名
Hi..
Hi..

hi
Hi..

hi

Hi
Hi..

hi

Hi

BYE
故事重溫:

黑撚樓豬心路歷程 EP C1

呢個故事要由樓豬讀小三時講起
樓豬係插班生 小三下學期因為搬左屋
就轉左去一間新居附近嘅學校番學

番新學校 自然要識新朋友啦
我又比較怕醜 班主任就介紹左個男班長比我識
咁我咁怕醜 自然冇再識其他人
樓豬自然得佢一個朋友 係我最friend嘅friend

原本我同班長小三果年都係讀精英班
之後升小四可能成績差左
班長同我一齊調番去普通班
但好好彩 班長繼續同我同一班

而係呢一班有兩個女仔
佢地都係同樓豬住同一幢樓
其中一個係女主 而另外一個就暫且稱呼佢做惡女先啦

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C2

小三嘅時候 因為班長都係住附近
放學通常都係同班長一齊行
升左小四之後 因為女主同惡女都係同樓豬住同一幢樓
咁放學就會同埋佢地一齊行番屋企

4個人平時放學嘅情形通常係一齊講下笑咁啦
但係樓豬講野又好口臭嘅
講到個惡女好樣衰啊 冇人要之類果啦
咁個惡女就打我啦

因為我天生比較細粒 又瘦又弱
比全級最矮果個男仔只高1cm
根本唔夠個女仔打
雖然班長高我少少 但佢比我更瘦更弱
根本幫唔到我 所以通常都係採取走為上計嘅策略

好彩嘅話就跑到入𨋢
唔好彩就來比佢追到嘅時候
咁我通常會攞個水樽出來
個水樽有條繩吊住
我就會當個水樽係流星鎚咁攻擊 直到入𨋢
有時呢就小白幫下拖咁啦

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C3

咁女主係女仔來 自然幫番個惡女嫁啦
不過女主都係斯文果D來
通常都係係咁意打兩下
就係咁 打下打下就越來越熟

咁最早分道揚鑣自然係班長
剩番就係同樓豬住同一幢果堆
小白就住1樓 所以佢就行樓梯
而惡女就搭1號𨋢
我同女主都係搭3號𨋢

搭𨋢呢段時間 如果部𨋢冇其他人
呢段時間就係我同女主嘅獨處時間
咁大家斯文人 通常都係文鬥
互相嘴炮下 咁我就話佢中文廢
佢就會話番我英文廢
而我地成績就差唔多 慢慢鬥下鬥下
我同佢就開始成為左對方學業上要超越嘅目標

除左互相競爭 我同佢都想超越埋班長
佢係全班第數一數二成績好嘅男仔
而我地嘅成績就通常排佢後面
所以基本上連埋班長 三個就成日互相競爭

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C4

好快就到小四嘅期終考試
最重要當然係派成績嘅時候啦
我即刻就同女主比較下D成績
點知佢D成績比之前好左勁好喎
咁梗係問下佢點解啦 佢又死都唔講喎

之後有一日 我啊媽同我講
樓上有個你同學嘅啊媽話
佢個女去左間補習社補習 成績進步左好多喎
你又就來升中 不如都去補下習啦

但係我同班長都係果D清高嘅學生
從來都唔去補習 考開天才波
但係係啊媽嘅威迫利誘之下
就去左果間補習社補習

當然啦 女主都係係果度補習 仲係同一時段
一開始淨係上功輔班 之後再上埋英文補習
咁自然一放學就會同佢一齊去補習社
補完習又會一齊番屋企
慢慢就覺得 同佢一齊雖然成日鬥嘴
但同佢一齊真係好開心 自己係咪鍾意左佢呢

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C5

上一篇漏左講 除左佢同我係一齊補習之外
仲有就係玩同一隻Online game 叫彩虹冒險
所以除左傾讀書 更多係傾打機

佢打機比我叻 如果你有玩過彩虹冒險就會知我講咩
佢Level上到星月嘅時候 我仲係星星
當然Level係彩虹冒險係冇實際用途
但係已經夠小學生自high一餐

因為我自己係一個好勝之人 所以從未同佢同場較勁
就算輸 為左比自己輸的藉口 我一直只用666裝
輸左唔掉架 贏左更威水

講番自己點知自己鍾意佢
就係連平時發夢佢都會入夢
咁冇啦 實係鍾意左佢啦
小學生咩都唔識 靠電視同大人講
咩野鍾意人係發夢夢見佢 開心諗起佢 傷心諗起佢之類

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C6

黑撚樓豬細個好鍾意去圖書館睇書
最鍾意睇中國歷史故事之類嘅書
細個受到嚴重的傳統中國文化影響
所以認為男尊女卑 男仔一定要叻過女仔
男仔年紀又要大過女仔

死啦 佢係同我同年級 姐係佢都係94啦
弊在自己唔係1月1號出世 係10月出世
咁佢年紀大過我嘅機會咪好大 1-9月出世嘅都大過我
如果佢年紀大過我咁點算呢 好煩惱

為左盡快解決呢件事 起碼都要check佢係咪真係大過我
安慰下自己 仲有11同12月都細過我啦
咁點check呢 冇理由走去問佢你幾時生日架
咪比佢懷疑我鍾意佢 唔得唔得

終於諗到條橋 趁佢小息集隊離開班房
睇佢手冊咪得囉 手冊第一頁咪有出生日期囉
嘩 我真係太醒目啦

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C7

我睇準時機 趁佢係集隊離開個位嘅時候
我特登兜遠路行去班長個位扮吹水
跟住行去佢個位隔離扮唔小心整跌佢枱面本手冊
再好心幫佢執起 乘機睇一眼

一睇 竟然佢都係10月 唔係掛
但當時又要唔好咁揚 拿拿臨放低本手冊就去集隊
成個小息就係度諗 又要諗橋睇多次
跟住又比我諗到條屎橋

今次詳細情況唔係太記得
只係記得我係搵機會 扮野揭開佢手冊第一頁
好似係開大把風扇吹開佢本手冊 一覽無遺
跟住就睇到佢幾時生日

一睇 不得了 佢就係咁啱後我一日出世
果刻真係勁開心 難以形容
簡直就係講"啊媽 我得左啦"嘅感覺
仲要係只差一日 仲唔係緣份天註定

待續。。。
故事重溫:

黑撚樓豬心路歷程 EP C8

解決左呢個問題之後
就可以全力以赴啦 開始搵多D機會相處
但係黑撚樓豬咁內向咁鵪鶉 根本唔會表白
所以一直都係暗戀

但係時間過得好快 到左小六
就要考慮下揀邊間中學
同啊媽去左好幾間中學參觀
為左方便我寫同埋你地睇落去

List個中學表比你地睇得清晰D:
中學A Band1尾 英中
中學B Band2頭 中中
中學C Band3 中中
唔可以講得咁詳細 以免相認

呢三間都有共通點 就係近屋企
行路就可以番學

但係自己成績自己知 填第1志願係中學A嘅話
好似危危地 而且我英文廢 所以唔揀

到中學B 係Band2頭 又係中中
Fit曬啦 但係我細個嘅時候經過呢間中學
覺得 嘩 邊有學校咁殘舊
雖然佢之後加建左新翼
但係我去到參觀 係禮堂度聽Talk
就發現間學校想熱死人咩 禮堂竟然冇冷氣
一諗到自己如果之後6年要比間學校熱死
我一完左個talk就同啊媽講 我唔揀呢間中學
垃圾中學來 連冷氣都冇

待續。。。
故事重溫:

黑撚樓豬心路歷程 EP C1

呢個故事要由樓豬讀小三時講起
樓豬係插班生 小三下學期因為搬左屋
就轉左去一間新居附近嘅學校番學

番新學校 自然要識新朋友啦
我又比較怕醜 班主任就介紹左個男班長比我識
咁我咁怕醜 自然冇再識其他人
樓豬自然得佢一個朋友 係我最friend嘅friend

原本我同班長小三果年都係讀精英班
之後升小四可能成績差左
班長同我一齊調番去普通班
但好好彩 班長繼續同我同一班

而係呢一班有兩個女仔
佢地都係同樓豬住同一幢樓
其中一個係女主 而另外一個就暫且稱呼佢做惡女先啦

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C2

小三嘅時候 因為班長都係住附近
放學通常都係同班長一齊行
升左小四之後 因為女主同惡女都係同樓豬住同一幢樓
咁放學就會同埋佢地一齊行番屋企

4個人平時放學嘅情形通常係一齊講下笑咁啦
但係樓豬講野又好口臭嘅
講到個惡女好樣衰啊 冇人要之類果啦
咁個惡女就打我啦

因為我天生比較細粒 又瘦又弱
比全級最矮果個男仔只高1cm
根本唔夠個女仔打
雖然班長高我少少 但佢比我更瘦更弱
根本幫唔到我 所以通常都係採取走為上計嘅策略

好彩嘅話就跑到入𨋢
唔好彩就來比佢追到嘅時候
咁我通常會攞個水樽出來
個水樽有條繩吊住
我就會當個水樽係流星鎚咁攻擊 直到入𨋢
有時呢就小白幫下拖咁啦

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C3

咁女主係女仔來 自然幫番個惡女嫁啦
不過女主都係斯文果D來
通常都係係咁意打兩下
就係咁 打下打下就越來越熟

咁最早分道揚鑣自然係班長
剩番就係同樓豬住同一幢果堆
小白就住1樓 所以佢就行樓梯
而惡女就搭1號𨋢
我同女主都係搭3號𨋢

搭𨋢呢段時間 如果部𨋢冇其他人
呢段時間就係我同女主嘅獨處時間
咁大家斯文人 通常都係文鬥
互相嘴炮下 咁我就話佢中文廢
佢就會話番我英文廢
而我地成績就差唔多 慢慢鬥下鬥下
我同佢就開始成為左對方學業上要超越嘅目標

除左互相競爭 我同佢都想超越埋班長
佢係全班第數一數二成績好嘅男仔
而我地嘅成績就通常排佢後面
所以基本上連埋班長 三個就成日互相競爭

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C4

好快就到小四嘅期終考試
最重要當然係派成績嘅時候啦
我即刻就同女主比較下D成績
點知佢D成績比之前好左勁好喎
咁梗係問下佢點解啦 佢又死都唔講喎

之後有一日 我啊媽同我講
樓上有個你同學嘅啊媽話
佢個女去左間補習社補習 成績進步左好多喎
你又就來升中 不如都去補下習啦

但係我同班長都係果D清高嘅學生
從來都唔去補習 考開天才波
但係係啊媽嘅威迫利誘之下
就去左果間補習社補習

當然啦 女主都係係果度補習 仲係同一時段
一開始淨係上功輔班 之後再上埋英文補習
咁自然一放學就會同佢一齊去補習社
補完習又會一齊番屋企
慢慢就覺得 同佢一齊雖然成日鬥嘴
但同佢一齊真係好開心 自己係咪鍾意左佢呢

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C5

上一篇漏左講 除左佢同我係一齊補習之外
仲有就係玩同一隻Online game 叫彩虹冒險
所以除左傾讀書 更多係傾打機

佢打機比我叻 如果你有玩過彩虹冒險就會知我講咩
佢Level上到星月嘅時候 我仲係星星
當然Level係彩虹冒險係冇實際用途
但係已經夠小學生自high一餐

因為我自己係一個好勝之人 所以從未同佢同場較勁
就算輸 為左比自己輸的藉口 我一直只用666裝
輸左唔掉架 贏左更威水

講番自己點知自己鍾意佢
就係連平時發夢佢都會入夢
咁冇啦 實係鍾意左佢啦
小學生咩都唔識 靠電視同大人講
咩野鍾意人係發夢夢見佢 開心諗起佢 傷心諗起佢之類

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C6

黑撚樓豬細個好鍾意去圖書館睇書
最鍾意睇中國歷史故事之類嘅書
細個受到嚴重的傳統中國文化影響
所以認為男尊女卑 男仔一定要叻過女仔
男仔年紀又要大過女仔

死啦 佢係同我同年級 姐係佢都係94啦
弊在自己唔係1月1號出世 係10月出世
咁佢年紀大過我嘅機會咪好大 1-9月出世嘅都大過我
如果佢年紀大過我咁點算呢 好煩惱

為左盡快解決呢件事 起碼都要check佢係咪真係大過我
安慰下自己 仲有11同12月都細過我啦
咁點check呢 冇理由走去問佢你幾時生日架
咪比佢懷疑我鍾意佢 唔得唔得

終於諗到條橋 趁佢小息集隊離開班房
睇佢手冊咪得囉 手冊第一頁咪有出生日期囉
嘩 我真係太醒目啦

待續。。。

黑撚樓豬心路歷程 EP C7

我睇準時機 趁佢係集隊離開個位嘅時候
我特登兜遠路行去班長個位扮吹水
跟住行去佢個位隔離扮唔小心整跌佢枱面本手冊
再好心幫佢執起 乘機睇一眼

一睇 竟然佢都係10月 唔係掛
但當時又要唔好咁揚 拿拿臨放低本手冊就去集隊
成個小息就係度諗 又要諗橋睇多次
跟住又比我諗到條屎橋

今次詳細情況唔係太記得
只係記得我係搵機會 扮野揭開佢手冊第一頁
好似係開大把風扇吹開佢本手冊 一覽無遺
跟住就睇到佢幾時生日

一睇 不得了 佢就係咁啱後我一日出世
果刻真係勁開心 難以形容
簡直就係講"啊媽 我得左啦"嘅感覺
仲要係只差一日 仲唔係緣份天註定

待續。。。

咁點呀?
黑撚樓豬心路歷程 EP C9

講埋第三間中學 中學C
簡單講 優點:屋企樓下
缺點:Band3 成績差 校風唔好

咁三間都好似唔係好啱我
咁梗係問下D friend同埋D同學啦
睇下佢地揀邊間 再考慮下

咁梗係問左班長先啦
點知佢話佢都未揀到 真係吹漲
跟住當然要借D意八下女主揀邊間啦
直接問佢又好似好咩野咁

咁之後有個機會比我大圍問下佢地
女主竟然同我大部分我熟D嘅同學都揀中學B
我O曬 同佢地講間學校設施好差嫁喎
禮堂連冷氣都冇 我想佢地揀另一間
但係佢地話果間係Band2入面最好果間
校風淳樸 女主仲話要去面試添

之後點知班長知道佢地個個都揀中學B
佢都話揀中學B 我仲以為佢會揀中學A
中學A係佢屋企隔離 仲要係Band 1

算 冇辦法啦 班長同女主都揀中學B
我唯有同啊媽講 算啦 我都揀中學B啦
同啊媽講因為班同學都係揀中學B

待續。。。
有間好啲嘅唔揀
咁細個就為左鐘意嘅人揀間差啲嘅
有間好啲嘅唔揀

細個就係咁純真
有間好啲嘅唔揀

細個就係咁純真

不能同意更多
Lm
有間好啲嘅唔揀

細個就係咁純真

不能同意更多

中學秒鎖樓下個間

岩岩正係掛住睇我bb,今個week要寫既論文我都未寫

好心你睇少陣喇
有間好啲嘅唔揀

當你諗到大部分friend都係讀同一間
而你自己一個去第二間讀
好似自己放棄班friend咁

好心你睇少陣喇

無計啦,幻想永遠係最好 已經現實唔想再識女仔
我發覺我自己話題真係好窄同偏門,無足夠認知做基礎的話好難溝到女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞