YUI女神30歲生日大快樂慶祝專區!

221 回覆
28 Like 2 Dislike
十年死忠,除咗it's happy line之外買哂所有碟

唔計it's happy line天價
有d舊single其實都難搵

想問下點天價法

想問下點天價法

冇記錯>50000yen

想問下點天價法

冇記錯>50000yen

倒數4日啦

中學時期無人不識
話咁快佢都30
真係唔認老唔得

中學時期無人不識
話咁快佢都30
真係唔認老唔得

以前真係咁紅架
可惜我錯過咗香港最迷日星嗰段時期
當年睇YES雜誌識佢 係summer song果期
一聽就鍾意左
之後買左我人生第一隻CD My short stories
,係YUI第一次休息嘅時候,好彩之後佢好快出返黎唱歌
因為YUI 我開始左聽J POP 同係咁買CD
仲記得當時佢黎香港時 我見到演唱會消息即刻開心到尖叫左

果陣仲會日日上YUI HK FORUM 好瘋狂緊貼佢消息

真係好可惜我當時仲只係學生,冇辦法去日本睇演唱會,到依家有能力時,已經冇機會啦
好希望有一日佢可以再以YUI嘅名義活動

Btw前年去福岡時特登去左新宮町,雖然唔知YUI以前住邊,但我經過左一個住宅區感覺上果到d人應該都算小康,因為d屋好大有花園,或者係果到可能好common,但對比香港 生活真係好唔錯
當年睇YES雜誌識佢 係summer song果期
一聽就鍾意左
之後買左我人生第一隻CD My short stories
,係YUI第一次休息嘅時候,好彩之後佢好快出返黎唱歌
因為YUI 我開始左聽J POP 同係咁買CD
仲記得當時佢黎香港時 我見到演唱會消息即刻開心到尖叫左

果陣仲會日日上YUI HK FORUM 好瘋狂緊貼佢消息

真係好可惜我當時仲只係學生,冇辦法去日本睇演唱會,到依家有能力時,已經冇機會啦
好希望有一日佢可以再以YUI嘅名義活動

Btw前年去福岡時特登去左新宮町,雖然唔知YUI以前住邊,但我經過左一個住宅區感覺上果到d人應該都算小康,因為d屋好大有花園,或者係果到可能好common,但對比香港 生活真係好唔錯

YES嗰時我仲係小學雞年代
我都想YUI可以以個人名義再出翻嚟,那怕已經唔啱清新嘅風格,但可以多啲露面已經唔錯
屌樓主老母

疑似泡菜狗入咗嚟
倒數三日
搵人入嚟R下水吹

中學時期無人不識
話咁快佢都30
真係唔認老唔得

以前真係咁紅架

10幾年前有撚人理班垃圾韓狗
當年泡菜=今日支那
專出老翻cheap貨

中學時期無人不識
話咁快佢都30
真係唔認老唔得

以前真係咁紅架

當年泡菜=今日支那
專出老翻cheap貨

依家日迷比起以前已經少好多

中學時期無人不識
話咁快佢都30
真係唔認老唔得

以前真係咁紅架

當年泡菜=今日支那
專出老翻cheap貨

老喇老喇 當年YUI還有青春可以走Pure嘅路線,自己都可以有共鳴…宜家個個都追韓星
yui 唔喺度既話你地除咗翻聽之外仲會聽咩歌?
有一段時間走咗去聽miwa
但係因為Sony好刻意咁將佢整到好似yui
唔係好接受到
唔係好接受到

我而家聽大原櫻子
唔係好接受到

我而家聽大原櫻子

Miwa個曲風同佢差唔多
但大原櫻子啲人話似YUI,但我覺得唔似
結他歌手嘅話藤原櫻同山本彩都唔錯
唔係好接受到

我而家聽大原櫻子

可能大家見佢兩個都有拍同音樂有關既戲所以覺得似呱
我就覺得 YUI 走仙氣型,而大原就走可愛型
唔係好接受到

我而家聽大原櫻子

可能大家見佢兩個都有拍同音樂有關既戲所以覺得似呱
我就覺得 YUI 走仙氣型,而大原就走可愛型

大原把聲有啲厚,同佢個樣有反差
YUI把聲同樣一樣咁柔和,越聽越舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞