窮撚入門suv討論邊部性價比最高?

440 回覆
14 Like 8 Dislike
最近睇個usb已經轉返去無線充電上面
不過個籠仍然好柒

樓主,CX5啦唔駛諗
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭6千咋
Ok
你要邊個segment 先?

大中細車唔同玩法
入門平野好了
搭訕,不針對任何人

四驅車最好4條軩狀態一致。但現實無咁理想。四條新軩行一頭半個月,狀態已不同。

大致上唔差太遠已經ok。買d無分前後軩紋既,得閒四個轆膠換下已經解決到。行舊左一次過換晒去。條數同兩驅差唔多。

至於油耗,小弟為例,同一架車,我同屋唔同人渣,行同一條路都可以差天共地(最多同最少有成1.7倍差距)。四驅重左油耗大左,但有d位好力左油耗又低番。睇你幾熟車架姐。

買車最緊要都係無野壞無野整,唔洗煩。

樓上利申過,凌志suv,四驅,香港都有off road玩架,好好玩(唔計玩完洗車果part)
睇你諗住玩幾多年,同埋粗唔粗咪。

如果諗住長揸又粗咪,一部到位直接買電動車 SUV, Kona or Niro. 反正呢兩三年一定係電動車天下

如果短揸 or Sunday driver, CX3, CX5, CX30 同價位下真心無得輸。

Tiguan 好揸但不了
唔記得講,Kia Sorrento diesel 更大件夾抵食,腳車之算
巴打專業
Cx30係咪未出?
韓仔都係驚整個陣煩
你攪清楚先, 唔係KIA個章柒,
係唔想比人知架車係KIA而走去換章既人, 先係最柒
glk250
有人會咁柒?
成街都係Sorrento 換章扮名車
有留意開嘅就知嗰部係KIA, 無留意嘅就唔會理係咪KIA, 都唔知換黎做乜
依部正 22萬已經好靚仔 內籠又靚仔
係真係衰係KIA個章到 太撚柒
你攪清楚先, 唔係KIA個章柒,
係唔想比人知架車係KIA而走去換章既人, 先係最柒
有人會咁柒?
成街都係Sorento 換章扮名車
有留意開嘅就知嗰部係KIA, 無留意嘅就唔會理係咪KIA, 都唔知換黎做乜
扮咩名車?
無人提現代啱啱出個架 Santa Fe
5+2嚟講都叫抵過雙田
但又無Kia咁抵屌
Push
比我揀 平價入門suv 我揀xv
如果每日渣番工粗咪既就sorento柴油
二手價 講真咁平既車 當你渣5年放出去 其實又差得幾多錢
窮撚買住cayenne先
GLB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞