窮撚入門suv討論邊部性價比最高?

440 回覆
14 Like 8 Dislike
其實DSG 根本就唔適合香港路面用
當然用特別嘅技巧去揸dsg波箱就冇咁容易壞
福士仲要好到換波箱油特別優惠

如果你有心理準備沖破關口買Tiguan
咁你就要有心理準備整車
我部車2012年
張單係2018年
剛好夠六年所以有六折
同一size?
你Touareg Hybrid係最多嘢整架啦
個避震要十幾萬?
胎都要返去換
完全兩部車黎喎師兄
Eclipse cross /outlander 同xv 性價比最高啦

不過維修方面有冇清知貴唔貴
KIA

掃把佬 XV
Stonic 20萬有找
如果長期坐7人,odyssey 應該會寬敞少少,但車價貴差不多一倍。
CoUNTryman 冇人理?
XV最近有朋友出左真係幾正,但真係揸番一兩年先知咩料
早兩個月我都差D忍唔到手買咗
唔同,所以唔好比較
邊部?
SORENTO 有無人有維修過?? 維修貴唔貴?
我覺得買車好個人,自己鍾意就得。唔好淨係睇spec / 聽人講,最緊要自己試晒會考慮嘅車,綜合自己喜好同埋客觀意見再做決定。

3008 真心好車,上代我揸咗約5年,隔音好,車架實淨,避震亦好,好好力又慳油,內隴好實用,又平又full options 又有head up display. 真心無得投訴。當年我試晒 tiguan, x1, q3, sportage, tucson, cx5, qq, kuga (係無試 Forester / XV),結果最鍾意3008. 大把人唔明點解我買標血,不過我真心試晒真係覺得佢最啱我
我諗都係冷門牌子 啲人怕維修貴 驚有咩壞唔知搵邊到整
睇youtube 3008 5008 性價比其實都幾高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞