窮撚入門suv討論邊部性價比最高?

440 回覆
14 Like 8 Dislike
Tiguan
四驅點樣會好力左?你成日都冼呔?
不了
https://www.autosimple.com/blog/four-wheel-drive-4wd-advantages-disadvantages/amp/

上文有解釋

另外為求省油,我會比說明書建議打多10磅軚氣(約節省15%)。如果唔係四驅,咁玩好危險。

3000cc,二百一十幾匹,咁既油耗。信唔過電子野既,手計一缸行約730公里,平油隊爆900蚊+−10蚊左右。點睇?
點解四軀打多十磅會慳油d想試下
其實乜驅,打多十磅都會改善油耗。
不過兩驅咁做,會冼到仆街。

四驅就無咁怕咁囉。
我揀咗 Niro ev
CHR點睇
Subaru xv無得輸 廿個唔洗仲可以去飲餐茶 真4驅 安全性 boxer engine 完勝其他對手
Glc coupe又點睇 好似都幾靚仔
睇你要咩. 如果你要 performance, 開快車, 咁一定係 model 3. 我唔會考慮二手 model s, 因為 model 3 操控更好, 新車車價同二手 model s 差唔多.

我揀 Niro 因為我要實用, 唔係要 performance. 我要 SUV, 又要相對穩陣. 試車後我覺得 Kia 做工好好多, 個 design concept 係大車廠加粒電, 而唔係科技公司造車, 為高科技而高科技, 犠牲實用性囉 (model 3 一個大 screen
取代所有實體制, 我有d 擔心)

純個人意見, 個個睇法唔同
靚仔,但加option都要60萬起碼
諗緊glc定nx300ultimate
宜家45萬就有ultimate
2020 outback
得個樣睇
Model 3乜都好,係衰在過轆....同埋啲內裝唔係個個接受到
張冷氣椅 真係無得頂
其實同貴版差 d 咩?
巴打你覺得xv後坐無冷氣出風位 係香港重唔重要

利伸:覺得佢係抵同埋型 係驚香港咁熱係唔係後坐會差好多
5+2家庭車黎講,outlander真係冇得輸,套四驅系統同主動式安全設備屌打同級,廿幾萬齊option,係內籠7左d..
其實我唔係揸xv不過我揸mazda3 一樣無後座冷氣 但都無投訴過 日本車冷氣應該夠
副N展同埋車機都趕走曬d客啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞