窮撚入門suv討論邊部性價比最高?

440 回覆
14 Like 8 Dislike
仲有Suzuki vitara呢?
成日乜乜柒柒話要慳油 又驚整貴 不如你都係搭的士算啦
廿幾萬,有7座,四驅,真係性價比贏晒,唔介意牌子真係買得過。
換走副死人CVT就完美
三菱CVT仲虧過日產
睇下你想要咩駕駛感啦,我揸開家庭車,舒適向,又覺得佢副cvt可以接受,當然你唔好強求太多,佢始終平一大截
佢副CVT係眾多日廠CVT入面最柒嗰副
講真 ,除非一定要7座,否則掃把佬大把選擇
掃把佬副CVT好10倍
你係咪未揸過4驅SUV
如果tiguan同outlander各位會點揀
掃把佬個cvt應該咁多間日廠最好,wrx都用
Suv ? 至少macan s 啦
x1 油渣

好後悔無買
渣緊牛肺tiguan 2.0,除咗食油同樣衰之外無投訴,勁好力,避震又"挺",仲要4 motion,渣落感覺d 灣唔係輸以前部 A250 好多
我揸緊outlander,其實睇你要唔要7座同四驅,三菱嘅四驅投術係幾勁,但車身較長,泊車睇位可能無tiguan 咁好。動力方面今代outlander用2.4 NA轕,比上一代好,但應該比起tiguan略為遜色。
但其他真係無投訴,尤其舒適性同隔音真係無得頂。
唔該你先巴打
咁如果 eclipse cross同outlander比呢?
我見嚟緊個水代理有入航sawc嘅eclipse cross, 1.5 turbo好似吸引過2.4 NA
我都有掙扎過揀eclipse cross定outlander,但最終想多兩個位,而outlander又平2萬蚊,所以揀咗outlander。
但動力方面我兩部車都試過,的確係eclipse cross好少少,始終有turbo。但唔會差太遠。
總結係outlander7座,平2萬。而eclipse cross就有turbo、5座、牌費平啲,但貴2萬。
唔該哂你巴打 好詳細
真係架😨
剛剛試駕完佢架SUV仲覺得唔錯
後掛頂頭. 完
1. Kia Sportage 2.0 GT line
5座 大天幕去到尾排
前後冷氣 電尾門
冷氣座位 電動調較
大芒 CarPlay
6AT 6airbags 19”鈴
有冇對手?
政府果架係 私家車款😴
SUV一行出黎已經知唔係狗車

咁日產 豐田 萬事得 noah都大把狗車
XV
有架車就夠年半,電動車有乜好介紹?
一個星期揸到三四日。
50萬
樓主應該想要正宗中型SUV
QX30太細部,同部高身hatchback差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞