[26]再繼續電單車交流(36)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
諗緊岀部新r3定舊款好,價錢差成陪
唔洗講話加多小小有部600真跑,揸唔嚟
Ninja就出新
R3出舊
ninja 出我果架
蘇花有落石喎你咁勇
驚HI咩 以前單車環島都係咁去
真心驚落石
落石撞單車,都只係落石既傷害
落石撞行駛中26/46,傷害就唔止了
忍者我唔係太鐘意,再加埋我覺得你cc大左,有滑離,又有編織車架,但俾條正叉你,感覺好似差小小咁
百貨應百客
忍者冇金筷
R3就只得金筷其他唔改
我都渣緊
路程去到一半避左陣雨,唔繼續行就要瞓街
佢哋揸46同26一樣,有位就攝
但佢哋又唔會覺得係咩一回事,總之攝到就贏
所以適應左之後我哋就融入佢地,一齊鳩攝

另外喺台中果邊上快速公路,粒幾兩粒鐘keep住100唔停行直線,揸到on99,又係一個好特別嘅體驗
師兄分期定一炮過?爽嗎?
一炮過呀 其實幾夠力
不過個水溫錶著左車行左一陣長期都好高
有冇人會買部r3黎做熊貓? 大家點睇?
個d 貓眼石慢速碌中左好易炒
我琴日報要去到一月十六
有無人最近報過港島要幾耐下星期先得閒搞
無話唔得
不過如果你係純粹想用佢黎搵錢
用返羊會方便好多
你講緊行西濱定東西果啲快速公路?正常公路點直極都有啲彎位轉少少等揸車嘅人冇咁易恰眼瞓嫁喎。

同埋你租到大cc揸已經好好、隨左要小心啲正義魔人檢舉你唔跟啲私家車逐架逐架行、鑽車鏠、仲有停車要停46格之類,揸細cc你先真正感受到恐怖與on9之處

待轉、禁行機車加被迫車已經不在話,一啲淨係俾細車行嘅路,單車徑都闊過佢;正中心一個位就幾個渠蓋、避得一個避唔到第二個,屎忽開花;好多路市區都係爛嘅,似玩off road ,入啲商場/私人停車位,啲斜路又窄又細,泊位甚至有啲根本唔夠位俾大少少嘅車入(force smax呢啲),我揸架smax試過入一個場可以泊左成廿分鐘,啲台仔好多細車泊完都要再用力搬架車
就係心大心細 又想得閒型下 又想用佢黎揾錢 好難揀
我地就係之前喺台北揸過幾次白牌,所以今次心郁郁決定租重機試下!
話就話重機要跟返私家車規則行,不過我地見到其他黃牌紅牌都唔會真係跟足,所以我地就當然入鄉隨俗,塞車果陣都會偷下雞行慢車道啦,租車果度按金要兩個月先退返,睇下到時派彩囉!
快速公路我地行61線喺苗栗風車果度落嘉義,當然會有灣轉,行到頂唔順會有位可以離開休息下嘅,我誇張左少少啫!
型就唔輪到r3
買羊啦
台61最好笑就係行行下就有啲位突然有紅綠燈,同埋好多地方政府開始搞緊區間測速,西濱好多位開始喪整
我覺得台灣東面最適宜揸26,啲山路對比香港啲路鋪得靚,風景超正!

不過感受最深嘅係睇電視新聞,台灣完全係企喺香港人呢邊
因為我出年9月唔喺香港,所以趁仲喺香港就學牌出㗎z400爽一爽先到真係離開香港嗰時就賣咗佢
雖然係學牌出車。。。唔知三保幾錢,炒一炒又肉赤。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞