方丈報:荃灣男浮屍身份曝光 28歲仔疑官司纏身跳海亡

785 回覆
105 Like 477 Dislike
又係你 dllm
身邊好多醫科同學都講 係831死既

原因有三:
一、屍身僵硬而且有滲血水 明顯係被毒打打死後再急凍 擇日放入大海溶雪先會有血水同面部有凍痕。屍身直接被藍布覆蓋,而且毫無發漲異樣

二、一個要跳海自殺既人係唔會自己用膠帶封住個口,因為就算想窒息死都唔會選擇極度辛苦痛苦既option 即用個鼻去吸入海水咁死。

三、各大網絡討論已預言將會發現屍體,略計算急凍與海水既溶雪時間、地點完全吻合一條被解凍既屍體

大家唔好再推炒車post
小弟有個見解
淨係一開始選擇報警先己經唔合理
如果真係反送中 係唔會相信popo
唔見左2個鐘去報警
失蹤左24/48個鐘 寧願上網叫人搵都唔個popo

跟住你地話遺書係popo報警受理之後入屋搵到
咁代表屋企未搵到任何遺書之前
已經信佢出左事去報警
是但係街問個反送中 一定無人選擇係報警
唔係仲有話佢個咀封住膠紙咩...
都解釋唔到喔
成班盲左
當條騙徒義士咁拜
其實呢幾個月條條POPO都好似顛撚左狂打犯,唔止打示威者

因為賤種墨展豪講明保,姐係內定下下任一哥
最大果幾條友特許POPO打犯,打死人唔奇

而封口扔落海係警界法科佬常見做法
解釋到

凶手相信死者會因此不能係地府告密
而最多人修法,轉行做法科就我知係POPO
佢條女話拍左拖8年
但一張合照都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞