方丈報:荃灣男浮屍身份曝光 28歲仔疑官司纏身跳海亡

785 回覆
105 Like 477 Dislike
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190924/bkn-20190924111020139-0924_00822_001.html

【17:20】據了解,死者姓郭(28歲),最近疑受官司纏身,有關案件今早於法庭審理。郭原本約女友一同到法庭,惟遲遲未有現身,女友未能與他聯絡,心知不妙,遂到葵涌警署報其失蹤。警方失蹤人口組到郭住所調查,檢獲兩封分別給父母及女友的遺書。另據知,郭早前透過WhatsApp訊息,向女友透露輕生念頭。

今日(24日)早上10時46分,有市民途經荃灣海濱公園近柏傲灣,赫見對開海面有一具人形物體載浮載沉,立即報警求助。消防及水警輪到場,消防蛙人落水在離岸20米對開海面撈起一具男子屍體,他身穿黑衫黑褲及黑鞋,身上有傷痕。警方聯絡死者親友到場認屍,期間死者一名女親友情緒激動,一度跪地痛哭。男子墮海原因有待警方進一步調查。
事件同時惹網民猜疑,更有約30人到場圍觀及拍攝,並懷疑死者「被自殺」,有死者的親友在現場表示「我都係反送中㗎,尊重吓家人啦!」要求停止拍攝,但仍未能遏止網民的紛紛議論,更有網民發起今晚7時在荃灣公園海旁獻白花悼念。
文宣又可以做野啦
咩官司?

【929行動】大家好,我地係Chinazi。
https://lih.kg/1590320
咩官司先
大家要記住呀!!!!
929反赤納粹行動全球呀!
我地唔可以輸比世界上任何一個地區,我地幾咁憎赤納粹
仲有:
要求正虎黑警交代831,新屋嶺!要求了解被捕義士情況!求真相求解釋!

仲有仲有,唔好唔記得今個月大家有咩要做呀!!!

推推推推推,p牌仔開唔到post唯有洗爆你地留言!
隻手同流哂血點解釋?
自己打自己? 再自殺?
檢獲兩封分別給父母及女友的遺書
屋企人係屋企搵唔到,popo黎就搵到,咁都得
死者姓郭(28歲),最近疑受官司纏身,有關案件今早於法庭審理。

有無人查到今日原定會審乜嘢案
今日開庭又姓郭既有冇
究竟連登仔有幾沉迷謠言?
我唔信
首先.佢如果真係自殺點會有傷痕
點解會流血?

既然佢要自殺.唔通咁on9自己打自己先跳海咩
noted
留名等人搵上庭資料
RIP
遺書又會唔想俾父母同女友睇嘅
好多連登仔頭先話已fc係太子站...
法庭資料易攞啦
咩叫Fc...
好撚多疑點
係上更的安排
第一日上連登?
係上的安排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞