方丈報:荃灣男浮屍身份曝光 28歲仔疑官司纏身跳海亡

785 回覆
105 Like 477 Dislike
推呢個
條友似分化撚一毛,咪撚理佢

【西貢謀殺】21歲學障女疑遭撼頭埋牆虐殺 道士被押回重組案情
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/371260/%E8%A5%BF%E8%B2%A2%E8%AC%80%E6%AE%BA-21%E6%AD%B2%E5%AD%B8%E9%9A%9C%E5%A5%B3%E7%96%91%E9%81%AD%E6%92%BC%E9%A0%AD%E5%9F%8B%E7%89%86%E8%99%90%E6%AE%BA-%E9%81%93%E5%A3%AB%E8%A2%AB%E6%8A%BC%E5%9B%9E%E9%87%8D%E7%B5%84%E6%A1%88%E6%83%85
警方當日拘捕其父母,以及一名同住的道士和其女徒弟

【西貢謀殺案】21歲女疑遭「滅魔棍」虐殺 警方重組案情 控49歲道士謀殺
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190904/60007518
21歲姓吳女子被家人發現倒斃床上,全身都有瘀傷。警方懷疑事主生前曾長期遭人以一支「滅魔棍」不恰當對待,拘捕4人,包括吳女的父母(50歲)、姓張道士(49歲)及其女徒弟(29歲)。

警隊就係個黑箱,任何真相入咗去都會消失
如果唔信警隊講,就算係死者父母親人都可以被鋤到變謀殺犯

所以荃灣呢單案,死者親友可以係真,但如果警隊凶你話如果唔信警隊說話,就會懷疑你死者親友行凶囉
膠紙封口...
如果係跳海自盡雙手冇可能係呢個post囉
傻嘅都知缺氧暈係水係放軟晒手腳
有乜可能雙手屈曲90度緊握拳頭
點睇都似死前扣住手扣喎
你咪死返出去推行動po囉
點解唔比人全神貫注去查姐
驚乜姐
無人話過連登仔唔會認炒車
有合理懷疑點解唔提出得
睇張圖可以咁多結論
遠距離查案?
信剚唔係信你地鳩up啦下話
“身上有傷痕”
Up
咀唇白哂吹到係膠紙封咀連登質素越黎越低
臨記?屌呀
我亦都想知點解隻手腕會呈九十度
好似俾人鎖上手扣打死咁
其實連登有側面圖,呢張相是有露牙,點解上面式一樣嘅
預言Post 會唔會係係死者本人開!!?
好心痛
咁我都唔需要同你地解釋去信服你地喎
你地要我解釋去說服你地先喎好似係
問返我轉頭?
點解呢篇野長期置頂架呢?
推。
咁啊sirshow死者張身分證出黎我會選擇信少少
有邊個冇上庭?
判刑唔係還押緊既咩
Not 100% sure, 因為佢喊曬口咁叫,口齒不清
Whatsapp會唔會係黑警send出黎
假遺書仲容易
最緊要有無人見過本人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞