不分化,堅持落去就會贏,五點建議

1522 回覆
3209 Like 12 Dislike
兄弟,勇武和理不分化,比人誤會和屌就唔開心,我們係咪咁玻璃心先?
相信香港人團結精神。
另外,當警方的暴力成為焦點,變成香港人巳經不再信任政府和警方,所以大家付出是有用的。
不是因為見到希望而堅持,而是堅持所以才見到希望
push
多謝巴打
有分析有建議
講得好好
目標即刻一致返
不過五毛可以block
唔洗完全封鎖
Block左見到佢留言既話
再開返黎提人就得
Push
其實發生得好快好容易甩
所以真係要文宣再文宣
無前文真係容易誤解
唔好以為「核爆都唔割蓆」只係一句戲言口號,呢個原則係今次運動的勝負最大關鍵。和理非出po前宜諗多一諗。
互相了解多啲,化解內部矛盾
唔明就客氣問,自己人唔駛屌
10月1日 全港路祭習近平
https://lih.kg/1588351

理性反思post
Bump
我都好驚呢樣嘢就係如果太多暴力鏡頭比外國傳媒影到好可能令到民意轉向, 講到底對我哋嚟講係一場生死攸關嘅背水一戰, 但係對外國嚟講就係茶餘飯後嘅一個話題, 佢哋唔會想花咁多時間去了解全部前恩後果淨係會留意當時嘅新聞,所以我哋一定要堅持我哋係受害者嘅形象, 如果唔明我講乜嘢嘅話可以想像一下你依家係香港當時聽到黃背心你嘅行動, 你真係有用時間去了解成件事? 定係睇一單半單新聞就決定咗立場。

我哋要直接打倒呢個政府基本上可以話冇可能,我哋唔似以前18 19世紀有革命軍有軍火可以有對等武力, 就算有中共政府喺後面,我哋都贏唔到 我哋最大可能贏唔到就係靠外國媒體報道呢件事令到佢哋政府選擇制裁, 最好令到所有歐美國家甚至日本韓國台灣都禁止警犬同埋啲高官入境同有國籍, 我唔相信佢哋真係會想共享大灣區榮譽咁先可以令到佢哋驚我哋先有贏嘅可能。

唔係話武力唔得但係一旦有記者無論你心情幾差都好都一定要客客氣氣答佢!!!

同埋宣傳真係要做足, 麻煩英文好嘅都快啲去唔同國家嘅電視台留言, 如果唔係外國人一睇評論全部都係五毛咁就仆街, 佢會當咗嗰啲係我哋嘅民意

同埋唔該快啲將琴日黑警拉十歲小朋友嘅新聞造做成文宣!!! 同埋國際特赦組織嗰啲調查結果都快啲做成文宣!!!

唔好再成日覺得我哋離贏好近, 一日未爭取到我哋要嘅嘢都唔可以放鬆!

兄弟爬山各自努力就算係和你飛只要英文好少少麻煩都幫手出一分力, 我都唔怕講我自己睇人哋啲comment 我都用google翻譯先睇得明但係真係唔好怕麻煩, 同埋各位真係唔好再玩乜嘢幽默用暴徒、曱甴叫自己外國記者如果睇到會點諗? 可能大家個心態仲未攞得正,但係依家真係一場不成功便成仁嘅革命真係認真少少
和理非要跟貼啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞