不分化,堅持落去就會贏,五點建議

1522 回覆
3209 Like 12 Dislike

勇武同和理一定要align
唔好跟甩大家
互補先贏到
見好多人開post互屌, 只可以建議善用起底功能。
頭要冷, 心要熱, 好人一生平安。
同意
和理非同勇武雙方都唔可以甩隊,特別係場運動愈來愈多變數,每日抗爭節奏明快咗好多
好post
多謝手足

最近既連登唔知係因為五毛入侵定係大家已經太緊張
有少少唔同意見都已經會俾人話割蓆/五毛
咁對運動個發展其實好唔健康

本來我地同藍絲最大分別就係會自我反省
如果失去左唔同意見
唔識因應市民同國際反應去調整策略
咁我地引以為傲既民意同國際支援都隨時有機會消失
連登依家有好大量無account既會員

更正:連登依家有好大量無account既
[行動](香港)929細節出左了 唔該文宣 推爆佢
https://lih.kg/1587564
見到屌屌屌/輸輸輸post ,唔撚使理
如果拎唔到不反搞大遊行,夾硬遊行只會好少人,外國望落都會覺得你少咗人,咁搞黎其實無意思

呢點唔係幾同意,咁樣以後乜野集會遊行都唔駛搞
大家都要保持最初的心態,提醒而不失尊重
記住和勇係相輔相成
呢兩日連登更誇張,見到對私了有意見就即刻話要負評上一頁block

依樣真係好嚴重 之前幾次和理互屌唔會咁 今次唔知邊個帶起依個風氣
好多巴打唔係反對私了 只係叫人唔好打撕紙狗/唔好因為口角而郁手/小心俾狗煽動 都俾人話係狗/五毛/風向撚/無落場
人地唔係反對私了行動 而係嘗試緊成件事定一個大家都可以接受既標準 出自善意都要block 到底做緊咩
有分析有建議
推呀
我講漏咗
重點其實係反對通知書加封鐵
有次港島遊行無不反,但無封鐵,亦都好多人出黎行,呢個絕對做得過
但如果反對通知書加封鐵兩張牌一齊出,咁真係好撚難搞
我絕不反對召喚神獸 但目標要清晰 要知道目的而非純發洩 好似尋晚呀叻同獎門人 有曬前因 事後文宣做起上黎就有說服力 要記住仲有好多自己人都未衝破到呢個心理關口
但封唔封鐵通常係當日先知,而且大家都知以後佢封既機會一定愈來愈高,如果因為咁而唔搞,以後就只會淨番商場唱歌同街頭魔法,外國就更加覺得場運動去到尾聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞