不分化,堅持落去就會贏,五點建議

1522 回覆
3209 Like 12 Dislike
用得其所,武力升級係雙向
依排成日話要私了
打還打 唔好打到爆缸 唔好對頭
我地話警察扑頭唔啱 自己又扑嘅話根本double standard
唔係話唔還手 唔救 坐以待斃
721 85 811 831 etc etc 我好記得好記得
但唔好被仇恨支配良知
亦唔好被怒氣支配行動
(大家明咩係支配㗎呵)
以暴制暴只係墮入佢地嘅圈套
佢地根本就係想以暴
唔好被煽動 唔小心就跟咗佢地劇本行㗎啦
攞番主導權決定幾時勇武幾時和利非
唔好講咩佢地冇底線 我地點解要有底線
咁又點解佢地冇底線 我地就要冇底線
重點係 1reasoning 2主導權
唔好盲衝 儘量避免再有手足無辜受傷 我地手足愈嚟愈少啦
好多人被補好多人受傷 好多時唔係我地控制到 但實在一個都不能少
如果某啲行為俾人誤會係盲衝亂嚟 唔好嬲plz 大家唔了解啫 俾番啲資料大家 方便番文宣 亦方便手足同身邊淺黃淺藍解釋

同埋發現好多人唔明冇大台嘅意義
唔好唔小心推咗前線做大台plz
有人批評或者純粹想討論 其他人就鬧鍵盤戰士 話相信前線
前線唔係神 我百分百trust佢地 但唔代表believe
唔係佢地做咩都一定啱 (啱唔啱係主觀嘅 咁亦即係唔會有絕對)
就咁一句相信前線 然後掉轉頭所謂各有各做 其實幾唔負責任
大家同一張𥱊 當大家手足先會嚐試去了解唔同陣線做嘅嘢 有咩覺得值得斟酌就講下意見

同時又有啲極度和理非嘅和理非唔明咩係冇大台
冇大台因為每個人喺依埸抗爭中都有stake
有啲人見到武力升級 接受唔到 就退落嚟
唔好置身事外咁話依場運動變咗質 唔參與lu
各位手足 我地唔係participant of this movement 係part of it
你唔係認同其他人嘅行動所以參與 而係覺得個cause值得爭取所以有所行動 (regardless of the means)
依類和理非可能連登少啲 墾請手足們提醒其他手足唔好放棄 然後不斷反思自己會唔會可以做多少少

我雖勢弱言輕 決不虛作無聲
大家加油
依加行動目標唔夠明確
好似塞機場咁
其實點先算塞到

黎緊929同101希望可以定到個明確目標
暫時淨係知929係全球反共 101係黨興 但係行動有咩目標
光復香港 時代革命
721 805 811 831 新屋嶺
好人一生平安
高汁po

幫推
道歉只係小朋友行為 打撚到佢地仆街
講得岩 推
不分化 總之大家都係香港人
五毛三毛食屎啦
Agger

721 811 831 never forget never forgive
想大家睇下 唔好失左焦

請大家諗清楚「點火」對我地係乜意義?
https://lih.kg/1588207
明白
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞