[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(19) 遊戲到樽頸位了嗎?

491 回覆
7 Like 1 Dislike
推一推
輕鬆玩公會招人
- 招5000 +
- 定時打clan war + 捐卡就得

直接search HKTrollers join就得
小課玩玩下都40張滿等,公會問人拎卡都就黎無得揀,因張張都滿卡
撞撞撞
隻game 其實真係唔洗課金都可以好高分
完全唔明點解咁多人話sc 黑心
好少人講野
有冇新手問下問題 想推post 都唔知講乜好
例如某啲牌組打某啲牌組唔識打之類

今季fd list 好多人7k
有冇玩炸彈礦嘅同好
邊套炸彈礦?
無神射好似好難玩
梗係啦而家神箭射手咁勁
我玩騎士桶好難先贏到

呢兩副同埋超騎刀哥個副都玩到
不過我係想問炸彈塔 神箭嗰副

無塔會變咗防守節奏好奇怪

用100石數據去睇,的確係幾剋騎士桶
75% Win 好高下

不過打電車、骨召、神箭大皮槌、石頭人、xbow、汽球都唔好打
我估你理解錯咗我講嘅野
我只係話騎士桶好難贏神射手嗰副炸彈礦
當然有可能係我技術差啦
個POST好似推唔郁 要唔要開個新post?
無人啫
哦.. 我仲以為推唔郁, 咁由得佢~
分數拉高左,分多左級
宜家既5000先等於以前既3000
見CR post彈上黎嚇左
原來idgor推post
失敬失敬
見無人回,講下我對石頭嘅睇法
應該大部份6000左右分段嘅玩家都好憎見到石人
好似石頭人乜都無做淨係沉底落怪就贏咗咁
我覺得石頭人係一副識沉底就唔難上6000嘅牌組
最主要係呢個分段唔多人識喺你沉底嘅時候比壓力
講同路對撞 無乜幾多個撞得贏石頭人
對低費牌黎講,打石頭人嘅大觀念得兩個:
1. 對手落石頭嘅時候打散佢水費
2. 點防守石頭人會喺最好

打散水費一定要知道,對面落石頭人個一刻,你手上面有咩牌係對佢最有威脅,呢個係可以喺平時諗定。
以玩炸彈礦為例:
對面落石頭,對我黎講最好手上有女武神+蝙蝠 / 一費骨打散水費;
而差情況係手上炸彈+炸彈塔+ 骨 + 箭雨 ,下一張係蝙蝠,有排先有礦工同女武神。
咁呢幾張牌比對面嘅威脅會細好多。
所以當我知道對面有石頭,我手上係呢啲牌,我一定會落一費骨加炸彈去洗牌,洗到我想要嘅牌先再等對面落石頭。

第二點就係喺平時都可以諗定自己邊幾張牌守石頭人係最舒服,最基本嘅石頭+暗夜 / b龍落邊d 牌可以用最少費守,如果佢加個大電又要點守最好。
如果諗完都係發現守唔到,可以問下朋友/公會嘅勁人。又或者根本就無可能守到,換路係唯一出路,呢啲都係可以提早諗定

跟住你就會發現原來打低分嘅石頭人可以好格式化
新手問下 寶箱齊左,係咪唔洗理 沖杯行先?
等90分鐘開個垃圾銀箱先打一場 是否浪費時間
有時間既走去打10石練下技術當刷下咭
季頭唔洗刻意沖天梯
呀大佬 做中立撚就唔使入你clan啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞