我混入示威者内部两月的真实见闻

576 回覆
51 Like 2026 Dislike
十年前都仲搵到十幾蚊一碗麵加菜嘅係咪講緊香港經濟倒退左十年
無錢食飯 有錢共享毒品?
譚仔都3x起跳啦

痴撚線 真係未撚嚟過香港
條友係咪ff到傻撚咗
咪貼啲支那垃圾作文上嚟
中共擺明想將香港人抗爭既責任,歸咎係香港地產商

呢點可以睇出中共已經無晒香港辦法,可以利用分化鬥爭,自己到時扮英雄出黎收場.

唔知佢地會玩成點, 但香港班有錢佬開始危危地 吞埋你地果份壯大自己籌碼打貿易戰都唔出奇.
又一個比人爆AC?
仲要罨耷餐廳叫十幾個餸駛左幾千蚊 邊間食水咁深
btw記得不推文討論

佢地班大碌鳩享受唔到經濟成果仲要貼錢出去幫 雜總打飛機
香港邊到有菜麵食你當香港人係三禾大神呀?
一小部分人冇錢拎但係畀條支那一約就約到冇錢嗰批, probability係咪有少少出錯?
十幾蚊菜麵?
未嚟過香港就想鳩嗡,食個包都唔夠啦
作都衰過人,以為大陸物價呀?
路攤菜麵,佢係平行時空嘅香港?
穿越左去四五十年代呀
哩篇野既target audience 係中國網民
哩篇野得腦殘既先會信

我好似明白左D野
嗌乜撚尻菜要幾千蚊呀 九大簋都冇咁多啦 on撚9
唐記飯盒都29蚊盒啦
十零蚊買串魚蛋或者買袋白方包都夠既
不過係深水埗貧民區食個文記車仔麵最低消費都30蚊啦救命
「只敢去路边摊,花十几块钱吃碗“菜面”」
「因为他们不懂政治、经济等深层次的原因」

明顯唔係香港實況
可見表面係五毛鳩up文
實際控訴國內社會慘況
key上“黃絲&香港”讓文章能廣泛流傳
呢招高

光復香港 時代革命
相約煲底 除罩相見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞