我混入示威者内部两月的真实见闻

576 回覆
51 Like 2026 Dislike
廢文都上到熱門,推翻活動po啦屌
大陸中文水平唔係好勁既咩
D作文咁多BUG

「黄丝参加暴力活动,大部分是有钱领的,也有一小部分是没有的。」

1. 又話大部分人收錢, 一小部分冇錢 = 即係大部分人都有錢, 駛鬼你請
2. 當你話遇上一小部分冇錢既人 = 真係六合彩唔中, 人群咁多都可以遇到冇收錢

「为了取得信任,我跟黄丝们一起参加完示威(只站在后面喊喊口号)后,提出请几个还算聊得来的人吃宵夜」

1. 又話取得信任請人食宵夜, 屌你咩, 一碗糖水都冇就想收買人

「因为香港的物价很贵,但收入多年都没涨过,一碗面就要好几十块。他们连工作都没有,身上那点零花钱只敢去路边摊,花十几块钱吃碗“菜面”」

1. 又話物價貴到連一碗麵要幾十蚊, 無啦啦又話菜麵十幾蚊

結論: 中國廢青水平果然唔係講笑
唔吹水邊有豬肉食呀
有可能咩
醒下啦大佬呀
on撚尻
看圖作文。
我搵三四皮野出去遊行又要同你班大陸狗講咩
飛住黎睇都好尷尬...
點解仲會有人回
你地好on9
油菜都廿蚊啦
香港撚有路邊攤咩屌你
之前又話無錢開飯
唔講唔知以為去左非洲添
要人哋講先知自己咁窮
請廣傳!我們誠邀以下人士幫忙:
傳媒公關
集會即場英文語譯
道具組(新屋嶺集中營道具)
印刷組(印傳單及宣傳品)
……………………………………
PS/AI設計
畫畫
唱歌/改詞(新屋嶺集中營哀歌)
多國語言翻譯(韓文、日文、德文、英文等)
聯絡小隊(負責聯絡不同人士)
寫TG bot程式員
糾察
急救員
連登宣傳隊
FB/IG宣傳隊
Twitter宣傳隊
落區宣傳隊

▶️️部分工作
新屋嶺事件簿(小冊子)
新屋嶺短片製作
集會宣傳片製作
FB頭像特效框
FB一人一相宣傳運動
連登推post運動

▶️尋找新屋嶺集中營受害者及親屬
如果你曾接觸新屋嶺,
如果你願意分享你的經歷或感受,
歡迎你聯絡 @CitizenGG
(可以選擇以任何形式分享,包括視像、預錄或文字)

▶️誠邀嘉賓演講
律師、醫生、護士、社工、學者等等
(就新屋嶺/警暴/其專業範疇演講,如法律、醫學、情緒支援等)

▶️需要物資
急救物資
音響、大聲公
燈光
投影機、投影幕
Banner、backdrop
印刷贊助
5.5噸貨車
運輸車輛(如物資過多)

如果有興趣幫手,請聯絡admin
▶️ 急救/糾察/物資/網上或落區宣傳隊 @democracyforever
▶️ 文宣設計/任何其他事項 @CitizenGG

💥公海:https://t.me/VictimConcernPublic

唔夠人!唔夠人!唔夠人!😭😭
請大家訂閱頻道,齊撐受害者!🙇🙇
https://t.me/VictimConcern
菜麵我成世人都未見過香港有得賣
見到佢地咁樣老作新聞仲要話返香港人唔知大陸依家咩環境真係得啖笑
真係自欺欺人到極點 仲要支那人睇完覺得係真
原本都信信地
一睇到話拎手機出黎影相就知係派膠
好懷念香港的「路邊攤」......
香港路邊攤係廿幾年前俾港共逼死哂了,連冬菇亭都無哂......

香港,街邊魚蛋都出催淚彈......
一堆人為咗「食魚蛋」而入獄......
我屌你老尾勇武姓阮
五毛去天安門撐老共啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞