(P cubed 今日正式發售! 2020巡迴) perfume 討論區 6

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
J家AKB個套賺錢方式太易
What is J家?

身為一個正直既男人, 睇到呢啲造型, 外貌, 身型, 舞蹈同埋首歌都幾難唔入坑。只要個歌手/樂隊佢地既歌好啱“炸機”我就會去搵佢地既歌嚟聽, 睇下係咪我杯茶, 如果係既話我就會跌咗落去個坑度。
再者, 我對平陰冇乜抵抗力
呢期都聽多左perfume, 但我聽既都係主打歌多, 仲有冇多d推介下?
Flash, Tokyo Girl, Laser beam, Spending all my time, 再生, Glitter, Pick Me Up
Amuse 營運策略上唔係好同咁
Perfume同babymetal都係idol出身嘅跳唱組合
本質上其實幾idol?
不過一個加電音科技元素,一個加metal
成件事即刻唔同哂
另外感覺佢哋一直都瞄住海外市場咁
一早開放youtube,spotify呢啲平台
perfume又有得去coachella
所以冇握手劵+投票呢啲暗黑兵法都唔出奇嘅

不過仲有新歌真係太好了
繼star train之後
challenger同再生個mv都咁感動
成日有種就完嘅感覺
推マカロニ同electro world
呢兩首官方youtube都有
p cubed成隻碟loop
除咗future pop 果隻唔啱口味
其他都可以狂loop
方向正確
之後邊首岩聽就loop返個段時期既歌
而家睇緊對上一次既演唱會,好正
發覺聽perfume既歌要加埋舞台效果同佢地既舞先係最完美既package
佢哋啲live睇完會上癮
睇過一次就開襯都想去
佢地既歌九成都有舞跳,好佩服佢地記得哂之餘仲要齊,呢 d係咪十幾年既默契
MY COLOR 心のスポーツ 透明人間 Ceramic Girl
communication
cd+dvd 封面 有個迷之身影
triangle 同 level 3 成隻碟聽,兩隻風格好連貫.
仲唔係中田
聽Party Maker聽到好亢奮
咁樣會吸引到人買嗎?

出街list, 有L排聽
我都將成隻best P cube擺哂落手機聽,呢隻碟之外仲有冇邊首推介
我通常由舊大碟聽到去新,由game 聽到future pop.
其實都係6隻大碟
セラミックガール
透明人間
GLITTER (ayu既呢首都係正嘢。葡萄咗fishmanlok十幾年)
功力有限,暫得呢幾首,我電腦都係得好少,冇百度要單嘢唔易,而且我只單flac。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞