(P cubed 今日正式發售! 2020巡迴) perfume 討論區 6

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
你地點入坑先?

我係因為nocchi隻腳同短髮
完全唔係因為聽到佢地既歌
其實點解依家唔再分招牌衫
依家直情會三個着一樣既衫。。。。
佢其實好耐之前已經有魚尾紋
但佢腰果眼係icon黎架喎
yuka真係無咩點變。。。變化相對大既係nocchi
愈電愈鐘意
以前game會玩光管近年好似無玩過
我唔敢講有整過,但牙就一定有搞過
以前nocchi d牙無咁整齊
但只要搞過牙,下巴形狀就一定會跟住變
https://img.eservice-hk.net/upload/2020/08/10/002433_4015200fcd6a66d44e570a5315ff10e4.jpg
企位氣氛唔會好d咩
不過佢地演唱會就算坐到好近但望落其實同佢距離都好遠。。。日本場都係咁
台北場同你同場~~
個陣又係唔讀書走左去睇
好懷念個陣既不顧一切
perfume真係從頭到尾都唔見好多fans...可能大家鐘意akb個種女團
CHING我10點去排可能見過你
我覺得無整
Nocchi係箍牙
之後三個係大左瘦左,化妝投術好左
先會覺得有唔同
以前識唔少Perfume fans跳哂去睇AKB,板果D女團
長情既真係好少
我自己除左睇Perfume就睇band多
追akb太燒錢
淨係記得銀魂有跳過polyrhythm
竟然
我係AKB同Perfume同期鍾意
但AKB追左幾年就出左坑
Perfume反而無出過
D人鐘意追後生女
本身係唔追idol嘅
可能由細到大鍾意開band同 singer-songwriter類
本質上有啲anti idol

Perfume真係帶領我入新境界
雖然都係無鍾意idol group 但學識欣賞佢哋
(到而家我都仲覺得j家同akb真係毒瘤嚟
亦都鄧入面好多囝囝囡囡可惜
根本係燃燒青春奉獻俾間公司
佢哋唔少唔係無才華 但俾公司限死晒)
Perfume紅左之後其實都唔似idol既....

睇你點睇
j家/akb呢類都係俾個踏腳石d囝囝囡囡快d紅
當然,講緊紅到既都係好少數(甚至少到無)
睇d小朋友會唔會搏啫
不過迷過偶像既我係唔buy,單純因為覺得同fans太近/太靠fans做收入唔係幾好
Perfume係似idol 但佢哋唔係
雖然佢哋本身好想做
idol真係睇營運手法 自己咁睇
依家似表演家啦
綜藝又唔係點上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞