(P cubed 今日正式發售! 2020巡迴) perfume 討論區 6

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
我有啲怪,太過電好似唔多岩佢地
edge以前麻麻地,但呢排成日諗起佢地搖頭個段舞
得幾個人間唔時開下爐係咁

唔講發現之前睇reframe打左段野都係呢個post到
依家既招牌得返個髮型,中間yuka改過瀏海都好似好多負評最尾又改返
經典
原來自從voice開始就轉左招牌衫, achan唔再着睡衣
我一直都唔明點解perfume咁少飯。。。香港人唔岩電音?
完全有畫面,好似食左搖頭丸咁9fing
但佢地以前呢段Live好好睇,覺得睇佢地演唱會係視覺享受

https://www.youtube.com/watch?v=SWs7lCd2mYQ
出左道咁多年,個年齡層跟著一齊大
所以感覺無咩人黎出水

之前睇大塚愛d live
望到個觀眾年齡層係跟著大
由十幾年前成班廿歲後生跳跳紮到以家就四十歲坐定定聽佢唱

所以之前challenger拎左個小朋友idea我都幾驚訝佢地仲有新既小朋友fans
次次見親呢個動作, 次次聽到首歌都係即刻諗起銀魂
我而家淨係希望佢哋健健康康 唔好有咩病痛就好
我覺得係冇乜途徑認識到呢隊野 如果冇留意開jpop嘅人 應該都唔會識得邊隊係perfume
最鍾意大肚婆裙時期嘅A~chan
小朋友嘅教育唔可以等
我覺得應該老母係fans
yuka好似不嬲皮膚乾底
以前近鏡已經覺得睇落3個入面比較厚粉
後生女又有專業化妝都咁 都9成係皮膚差啲啲
同埋佢成日腰果眼 最易有魚尾紋
靚到
Yuka皮膚似係三個之中最差,近鏡影埋去見到佢塊面最多粒粒。不過佢個樣係變化得最少嘅一個(唔計老咗),基本上佢十幾歲個樣同而家無乜點變。
咁多年嚟最鍾意嘅都係edge同GAME
我信nocchi有整過
全部都唔近。
睇得最舒服係福岡巨蛋,因為對正舞台中間,坐我附近應該都係WPTA。
睇得最辛苦係幕張, 三場抽個zone都唔靚,仲要我㨂企位,大部分時間睇觀眾人頭,仲要連續3日咁企。由新宿酒店出發搭JR,企到睇完show 番酒店休息,好鬼攰...
11年Laser beam入坑
果陣追得好癲入坑無耐就係咁補番哂d碟
日日都要聽佢地既歌同睇舊live,真係一日唔通唔只在
跟住去左jpn ive既大阪同廣島場(大過後第一次唔係同屋企去日本)
去完返黎d香水毒越中越深,日日上網同d fans吹水
12年Perfume黎香港請足幾日假去機場接送機,最鐘意kashiyuka仲同佢握到手
到live果日朝早8點就去到九展排隊待到夜晚,而加應該無咁既精力了

到level 3 live果陣公司年尾唔比請假索性辭左工而去,果陣仲後生無理咁多有Perfume一齊過聖誕
到14年再world tour但無香港份,快閃去左台灣睇,去到台灣睇live第日都要去機場送機,跟住夜晚再去另一個機場返香港
15年Perfume周年去左武道館睇足四場,又抽埋飛係日本戲院睇埋套We are Perfume
之後都開始慢慢無追得咁癲,PTA同WPTA完左都無續
但好希望可以再一次去現場睇live,諗番早幾年真係追得好開心
同埋感覺香港d fans好似比以前少左,本身已經少而加仲少...

打到1999仲好長
我睇perfume youtube得81萬人sub
連大j都多過佢地。。。
之前hold your hand mv 曾經收集過fans既手掌相,都有唔少望落係後生既手掌,仲有一家大細既相
小朋友fans睇黎似係老豆老母帶入坑
銀魂有類似既動作?
其實好少見到佢地有咩意外,相對其他有名既女團又骨折又受傷又心理病。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞