謠言可以直接摧毀運動

1231 回覆
3093 Like 34 Dislike

如果發現謠言,就叫del post
做好自己都好重要
見到半信半疑但又好觸動人心嘅TOPIC都唔好急住正評
正負評數絕對左右TOPIC嘅影響力
最後導致有唔少大量正評嘅炒車POST出現
今朝太子封出口都似係煙幕
劇本
又話咩打齋,一幅圖都冇,都仲要繼續浪費時間討論落去

搵殯儀界Fact check左成個星期,搵到未啊,淨係搵到一幅圖啊?

點解連登而家咩都話核蛋同咁多陰謀論
https://lih.kg/1577876
打dry都係劇本
針對政權做實事
只推已fact check既thread
Right
你明唔明人地對家就係利用緊呢d未証實既傳謠 等你地不停講不停share 但又冇證據 當人聽夠呢啲唔知真假既野就開始習以為常 聽完都唔想比反應既時候 對家既策略bingo
呢樣野講左好撚多次,但成日都有班人係度推未fc嘅post,是旦喺facebook cap張圖又話內幕消息,又有"自稱XX"人士 / fd個fd爆料,同班藍絲一撚樣
通靈都咁多人正評真係
唔係話唔信 但係個個都遘證據 說服唔到人
愈來愈覺得警政府用831事件做疑兵之計
比外國人聽到真係會笑大人個口架

和平理性 優雅
唔係話假
但都無証據,好難用呢d去爭取國際信任
心存懷疑,力求真相
唔好因為憎恨而唔理有無証據
巴打,絕對唔係分化
但個方向一歪左,拉番轉頭已經無人想理我地
仲可以spin走初衷
謠言止於智者,唔好再傳,再討論啦!

我信神靈 但係唔可以用來作事實傳遞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞