謠言可以直接摧毀運動

1231 回覆
3093 Like 34 Dislike
場運動一開始就係為左求一個真確既公民社會
唔係盲信一種所謂維穩既真理
可以講,如果唔求真
場運動行唔到落去
或者行落去只會離目標更遠

你睇祖國同胞同我地點解咁大分別
就係因為我地本質有求真精神
呢樣野冇左
大家可以想像係會點?
咁講就啱,市民最多都係傳啲冇fc嘅謠言
傳媒唔fc就賭上公信力亂報新聞就叫fake news
之後傳媒記者再話返市民陰佢就更荒謬

同埋學上面話齋,啲通靈嘢你譯完叫個鬼佬睇佢都未必睇得明啦,根本唔會上到新聞,你估真係有乜就報咩
但新屋嶺同太子明顯係有繼續追擊港共嘅必要
千祈唔好睇少強姦/虐待示威者同state terrorism嘅威力
我哋只需要mark返邊啲資訊係未/無法確認,等有能力嘅人士幫我哋盡量尋求真相就得
而絕對唔係閉口不提,配合死共匪滅聲

極懷疑呢個post同啲運動就快失敗嘅分化post係一樣
真係有好多屍體
冇真相一定會有謠言
一定要查 唔可以比港共轉移視綫
大家有責任停fake news
真,要推
Brexit都係靠呢招食糊!
【眾籌 Youtube 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告 https://lih.kg/dRrFcS

太多fake news 出黎時
有true news 都好易狼來了
連登仔已淪為廢老藍屍之流
不分化
Fact check不等於滅聲
重點係資訊分類
未fact check存疑值得跟進既
繼續發放繼續關注
但fact checked既唔可以俾未fact check既掩蓋
push
一定要日日提
香港人永不忘記
要還死者一個公道
你猛話政府和警察做fake news
但依個唔係我哋做fake news嘅理由
你咁講,國際傳媒一定對我哋大減分

對內
亦只會謠言四起 浪費時間去追逐fake news
失焦同令人灰心
運動bye bye
同意
唔好再9up 啦
push
叫人唔好信fake news都叫失敗?
好心用下腦啦
唔好信fake news絕對唔等於唔追究721 831等等
好心你唔好邏輯混亂
明嘅,但可能樓主急於講大家唔好再傳fake news,禍害好大,未必係分化

新屋嶺,太子站,我認同要keep住,方法就好似文宣組每日出新poster,不停提住,721恐襲,幾多人比人拉左。

但我地幫手推行動post同宣傳929,好過我地日日講謠言。
唔阻止佢地討論既...
不過麻煩都睇返少少人間既野...
真係靈界朋友幫到手我地都唔介意招攬...
但靈界朋友響連登有冇acc先...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞