謠言可以直接摧毀運動

1231 回覆
3093 Like 34 Dislike
再講fake news就當係狗
不如整個twitter道歉網軍?
明顯有大量藍絲網軍開post推謠言 fake news
要人出手都要出師有名
唔好令人失去對我地嘅信任
請停止一切鬼神論 陰謀論 飛機文
所有文章應該有hard fact去支持
唔好講咩野: 呢d野點fc
冇fc此終係陰謀論,如果你要話比人知呢件事有可疑,我諗所有人都知咩事係有可疑,但呢個唔係你既理由去尻吹,吹再成個連登都唔知應該信咩文好

有咁多時間應該去推活動po,文宣,twitter戰,fc,而唔係拎住一年係人都知道有問題既事作故仔,然後問人唔個時勢你仲fc? 正因為呢個時勢更要fc,好多戰爭都係輸係情報上,下面既人唔將情報話比上面知,上面又呃下面,大家都好易做錯決定,如果我哋冇fc,打破我哋自己嘅誠信,將會係呢場運動既大災難
多謝樓主正視聽
故意傳假消息削弱文宣,可以被視為鬼!

但係唔排除好多fake news 都係五毛散播㗎喎 提埋呢樣
未必係fake new, 但有好多傳聞既野, 對整個運動無咩幫助
我地而定需要既係行動po
push
通靈 陰陽眼啲on9仔
睇啲神探靈媒post漸漸睇到好煩,而且好花時間精神。

講到尾就係要cctv。
push
好簡單,你見謠言post響連登最多正評,就知道咩事
連登仔唔出fake new 打飛機po 靈異po 一日好似會死咁
對!乜都好,一定要過左民主法案先,唔好增加對手籌碼碼,唔好為件事加變數。
既然點新聞 , 華記 大家都咁成功,集氣report 一下港人講地

https://www.facebook.com/speakouthk/

真,仲要有好多高學歷on9 係到傳
你地同藍絲有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞