失業個種壓力係好大(7)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
舊公司唔做
姐係話舊公司cut左你 contract?
你唔接offer=agent無錢落袋
所以一定lur你接offer
問題係舊公司唔做 關我乜事?
我本身同舊公司 resign 又無被炒
無理由 屌尻我 要我打舊公司問

做agent 都唔好做今仆街 當個客狗今玩
唔尊重人 我唔駛尊重你
琴日上去agent見工 見pt
之前起電話複述所有野
cv 都比埋佢 email 有哂佢資料
又話要dress code unformal
上到去填表 起個pan廚填表 等半個鐘 最大問題 係見過陣連間房都無 直接起又重覆
電話講野 我問佢比邊間公司in
佢立即黑面 問咗佢邊間公司
我見過啦 佢仲問我返幾多日? 我話3日 之前電話講3日 我心想有無mark 過電話講野? 之後我都黑面 佢開門比我走

自此又對agent觀感又差咗 recurit first 你間垃圾agent 今樣對客咩?
我大學畢業 都唔話比你聽 垃圾agent公司
星期二去見pt 物流公司
之前睇ad 人工ok 各樣ok
上去見 填表
之後見 突然彈一句 搬 18-30kg 貨
你個ad 無話過搬重貨 搬重貨要津貼(行規)
我搬開 18-25 25以上重貨 根本請拆櫃佬
我話你不如請地盤佬啦 30kg 等如搬兩包清洲英泥上身 跟手佢黑面 我都黑面啦
跟手佢開門 我走啦

瞻航物流 跟足大公司規則做野 但見工出ad 寫唔詳細 昆人上去見 鬼唔望你執粒
呢家仲有工剩嘅通常都係西工
下 咁你返工都有試用期
如果俾人發現咪gg
到時個名係行內臭曬咪死
睇邊間
應該都chur
當然無返啦
interview 果陣見到 仲唔停咩 找死
今年fg major account
身邊個個同學都做audit 自己就唔知做咩好
見過幾份工 無聲氣
依家諗緊見埋teller call centre先
好驚遲雨個市再差d
比人告就玩完
試過但無用,應該已經變成憂鬱症
我估佢係話舊公司唔肯幫佢做background check
我完全睇唔明佢講乜
唉 番6 days嘅 我都照apply埋
再見social life
係咪虛假文書?笑
做運動係可以抗抑鬰嘅,不過要揾樣好玩嘅運動,唔係就好易放棄!
長期胃痛唔睇醫生?
已經失業咗半年喇,好辛苦
日日問自己幾時唔駛再返兼職度日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞