[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(38) 光復香港 時代革命;五大訴求 缺一不可

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
eapii佢話要three difference sources係咪即係唔可以全部都係essay/journal article
有無人知EAP lecturer 叫Chris嗰個香港人email係乜
我都想知
定純粹唔可以同一篇文搵3 part做
想問下教epaii個香港人chris姓咩
有冇巴打絲打知道

CCCU4038 Global and Local Cultures: Perspectives and Lenses to Examine Communities and Self

CCCU4039 Intercultural Communication

呢兩科讀咩同伏唔伏啊
唔佢意思係唔可以一個source用3次
唔該哂,咁都好啲
之前奶過野
去左搵三個唔同種類嘅source?
類似 搵撚左我成晚都搵唔到個topic其他嘅source
同問
上面嗰個唔洗考試
想問吓咁多位
CCST4122 Global Technology
CCSS4044 Health, Technology and Society
CCST4009 Energy and Environment
呢3科嘅評價如何?
揀科無從入手
作為GTC打手一定推介Global Technology
想問下 我讀N展 邊科伏
Energy and Environment
Global Technology
Health, Technology and Society
Health Living
Thinking about Science
Global Technology
呢科係讀啲咩嘢㗎
如果無轉syllabus嘅話應該係傾向理科嘅人類史?
咁多科入面 算唔算較易 有冇exam㗎?
有無人好似我咁將abstract嘅嘢用自己文字寫番就算
冇exam但有一個MC一個LQ test
仲要間唔中寫下文同有一個group project
至於難度我上年兩個test鳩答都有A-可以參考下
都要篇野本身1-2頁短先得
我覺得佢唔會咁得閒成份source讀曬 我自己都無
hardcopy 5 is要印埋你抽左邊頁出嚟寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞