[HKBU] 浸大討論區(10) 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
浸豬
唔會
Yijin就是鳩旦啦
咁如果我想就腳啲讀明愛,升學都唔會影響?
如果唔升學,讀明愛係咪唔太好
睇咗你啲CM,其實升唔升學,你照讀三大CC毅進咪得,唔洗擇嚟擇去,點讀都冇壞。

讀完三大CC毅進想返工咪返工,想升學咪升學,怕就怕你讀完明愛得返工一條路擇。

CC收asso hd好hea,識呼吸就收。唔洗interview,直接派offer,樣到唔洗睇講明有5條2/有毅進 就會收。

但大學收生方面就正式同嚴格好多,讀嘅CC太偏或質素冇咁好就可能會直接唔收。
但毅進三大cc無開,只係公大 浸大 嶺大有開 咁姐係如果想就腳我讀公大都ok?同埋毅進係揀咩科都得?我見上年護理學好多人報有成4班,係因為上返去asso果啲多人收??
唔該哂,咁最後個總結係咪毅進揀返有大學名,科果啲都無所謂?
我明愛升hku space
你讀cs?
嗰三間毅進應該差唔多
其實毅進分別唔大
老老實實 對毅進嘅認識真係好少

揀科嘅話你想上hd asso嘅話
你咪揀返D同你想升嘅相關學科
讀好D個分 到時博下三大cc hd asso收你

ou護理學毅進多人報,我諗係多人想升返ou hd nursing掛,唔代表讀完呢科上返去多D人收

總結嚟講,你想上返hd asso嘅話,毅進讀嘅科其實冇乜所謂。你諗清楚你想讀咩,揀返你有興趣嘅科,一步一步讀好D成績,上返去,條路應該都係咁
想問係幾時交
有冇人知BUCIE張cert點
聽講呢兩年會轉
同Ugc唔一樣,想報嘅睇路
好心本部人就群起反擊,點解咁多年來bu咁做都冇人理?
呢條女中肺炎仲日日叫外賣 嫌醫護唔夠忙?
https://lih.kg/1965324

又多一個出名嘅校友成功為校爭光,叻女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞