[HKBU] 浸大討論區(10) 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
睇下啲dept點安排
都唔知今年學咗啲咩
成個2月長留留可以做咩
本身sem1都走晒堂冇上過
諗住今個sem認真學嘢又唔俾我返
屌佢老母on99
公共圖書館又唔開 學校又唔開
做春咩冇資源
話說如果差3credit 先fulfill到畢業要求,咁就要defer?

之後問過Dept,冇記錯佢話過到時會開會檢討下會唔會搵個課程比我讀,話咩唔洗下下都defer嘅,都唔知真定假
Final year可以讀summer course?
zoom class姐係點
見有啲lecturer指明要show樣 有啲又冇提
見到呢啲真喺煩,大學已經就疫情發展不停諗方法保持教學質素,lectures都一直sd email各種安排,佢哋就一味喺隔離加重負擔,影響決策速度。

我諗退學費唔喺問題,重點喺冇人迫佢哋嚟香港讀,已經升yr2,3,4嘅Nds可以理解來讀書嘅時候,香港大陸局勢冇咁緊張明顯。但今年Yr1嘅有乜理由明知香港政治情況仲過嚟讀,仲要人退學費。好弱智。大局觀一啲意識都冇。
Core F左2次會點
利申 year2
tritake
利申過來人
會點計gpa 同cred
好絕望
上網埋啦
學校圖書館好似開?
Local表示我屌你老母
我話NDS 你local咪撚博出位啦
浸大承認有學生武漢來港 稱已隔離14日遭質疑

自前日(5號),浸會大學網上社群一直傳言有浸會大學大陸學生由武漢返港,師生。浸大校長錢大康今日(5號)喺通告承認屬實,並指該生已於昨日(4號)完成14日自我隔離,並已將其房間小心消毒。

錢大康話,該生喺1月21號「短暫停留」武漢,「近期回到」浸大校園。校方當時向衛生署索取建議後,向該名學生建議作出14天自我隔離,於2月4日完結。該學生所住之房間已消毒,亦有提供健康建議給該學生。有同學質疑通告中為何不提及該生返港日期,亦無從稽考該生有否由1月22日起遵從14日自我隔離政策。

此外,浸大亦有兩名教職員及兩名學生由湖北來港,現正家居隔離。

https://gongjyuhok.hk/articles/3603
唔係應該一發現懷疑個案就即刻講
事後比人chur 幾野先肯email 有春用

隔離u 起碼都會通知下
有幾多人會揀p/f?
有d想
其實而加online lesson 都唔會好認真咁上都唔太知學咗啲咩
+1
但好似要比理由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞